glas fusing paard
Ook leuk!, Paarden en pony's

Workshops glas kunst door middel van glas-fusing!

Af en toe een workshop doen in iets waar ik helemaal niet in thuis ben vind ik super leuk. Glas is zoiets.

Dinnetje kwam met het super leuke idee! Haar nicht heeft een glas atelier en geeft ook workshops. Daar hadden dinnetje en ik wel oren naar dus gingen we samen op pad en deden onze eerste glas workshop in Tubbergen. We maakten allebei een haan. Onderstaande haan is de mijne in retro kleuren!

Deze haan is ongeveer 37 x 37 cm


We vonden het zo leuk om te doen! Dit smaakte naar meer dus zochten we naar een ander glasatelier die ook workshops geeft. Die zijn gelukkig door heel Nederland te vinden. Dinnetje en ik kozen de tweede keer voor Enschede.

Daar maakte ik dit paarden hoofd.

glas fusing paard

Het komt er op neer dat je stukken glas in een bepaalde vorm uitsnijdt en op elkaar legt. In een speciale oven voor glas wordt al het glas aan elkaar gesmolten tot één object.

Eerst maakte ik een tekening in het formaat dat ik wilde hebben. Daarna belegde ik deze tekening met op maat gesneden stukken glas.

Het paard is 60 cm hoog x 45 cm breed

De haan is op dezelfde manier gemaakt. Het object konden we niet meteen meenemen naar huis omdat het nog gebakken moest worden en natuurlijk ook afkoelen. Dinnetje en ik vonden het een goede reden om nóg een keer samen op pad te gaan.


De tweede workshop die we volgden!

En toen was het een jaar later zover. We togen samen weer naar Enschede om weer bij Bella Vera een workshop te doen. Weer een hele dag samen werken met glas!

Het paard dat ik de eerste keer maakte bij Bella Vera nam ik weer als basis. Dit keer maakte ik een variant op glas in lood. De glas in lood techniek is totaal anders dan glassfushing maar door de zwarte randjes lijkt het er wel een beetje op.

Een week na de workshop konden we de werkstukken weer ophalen en ik was verliefd. Ik vond mijn paard veel mooier dan ik had gedacht!

paarden hoofd van glas

Met behulp van 2 ijzerdraadjes is het opgehangen aan de roede van een raam bij ons in huis. Tjongejonge wat een leuke dag met vriendin en wat een fijn resultaat! Ik ben een blij-ei!

a horse glass fushing

Tips:

  • De lamp die op de foto in onze vensterbank staat heb ik ook zelf gemaakt. Wil je weten hoe? Kijk dan hier.
  • Op dit adres volgden dinnetje en ik een workshop glas fushing in Tubbergen. Super mooie omgeving daar dus ook leuk om tijdens een vakantie in de buurt te doen.
  • Op dit adres volgden we de workshop waarin ik het paard maakte. Dit atelier zit in een oude school die rond 1900 gebouwd is. Leuk om te zien én de juf trakteerde op heerlijke zelf gemaakt soep tijdens de lunch.
  • Als je hier kijkt zie je wat ik nog meer van glas maakte.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie