gehaakt baby dekentje
Haken

KABBELEND, een baby dekentje haken met waaiertjes in twee kleuren.

Dit dekentje haakte ik voor een lief klein nichtje. Ideaal voor in het wiegje of kinderwagen. Door de waaiertjes en het lichte randje erop doet het me denken aan kabbelend water. Daarom noem ik dit dekentje KABBELEND.

Het dekentje is 65 cm breed en 60 cm hoog.


Wat heb je nodig:

  • 100 gram licht roze garen voor haaknaald 4
  • 200 gram donker roze garen voor haaknaald 4 (ik haalde 3 bollen donker roze maar had er 1 over. Liever te veel dan te weinig toch!?)
  • Haaknaald 4 en 5
  • Stopnaald
  • Schaar

Op internet is enorm veel uitleg te vinden over waaiers haken. Kijk hier maar eens, dit is perfecte uitleg en begint meteen met het haken van de waaiers. Alleen haken ze hier de heen en terug gaande toer waaiers. Dat deed ik niet. Ik haakte de heen gaande toeren waaiers en de terug gaande toeren (met een ander kleur) vasten.

Voor mijn dekentje ging ik uit van een ketting van 106 lossen met haaknaald 5. De rest haakte ik met haaknaald 4.

De waaiers bestaan uit 7 stokjes in 1 vaste, 2 vasten overslaan, 1 vaste in de volgende vaste. Deze zijn gehaakt in het achterste lusje.

Aan de achterkant haakte ik met licht roze op elk stokje én op elke vaste een vaste. Deze zijn alleen in het voorste lusje gehaakt.


Omdat je elke toer opnieuw aanhecht zijn er veel draadjes om weg te werken. Daar werd de zijkant niet mooier van. Zo was het bij mij toen ik de draadjes weg gewerkt had.


Daarom haakte ik aan de zijkanten randje met vasten. Zo vond ik het een stuk beter.

rinimaakt Rini maakt waaier steek deken

Tips:

  • De lossen ketting maak je met haaknaald 5 zodat het werk niet trekt. Na de lossen ketting ga je verder met haaknaald 4.
  • Jeeeeeeetje wat is haken toch leuk!!!
  • Dit is een erg leuk (kraam)cadeautje voor een vers gebakken mama. Ideaal voor in de wieg of kinderwagen.
  • Dit dekentje heeft de naam KABBELEND gekregen. Naar een kabbelend water waar de golfjes/waaiertjes me aan doen denken.
  • Voor meer haakprojecten van mijn hand kijk je hier.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie