Kumihimo vriendschaps bandjes
Kids

Vriendschapsbandjes maken met de Kumihimo schijf.

Kumiwattes dacht ik eerst maar het valt mee hoor! Vriendschapsbandjes maken met een Kumihimo schijf is verrassend eenvoudig mits je steeds hetzelfde doet natuurlijk!

Mijn buurvrouw maakte me enthousiast! En moeilijk is het niet maar je moet wel goed beginnen en dan steeds hetzelfde doen!

Kumihimo vriendschapsbandjes knopen

Zijn ze niet prachtig geworden!


Wat heb je nodig:

 • Kumihimoschijf (google er maar eens op, volop verkrijgbaar)
 • Mooi garen in verschillend kleuren (ik gebruikte dunne gemercericeerde katoen wat bijvoorbeeld hier te verkrijgen is)
 • Schaar
 • Eventueel kleine wasknijpers

Stap 1: Eenvoudig beginnen.

Google op eenvoudige Kumihimo patronen en er komen enorm veel patronen naar voren. Begin met zo min mogelijk strengen. Mijn patroon begint met 12 strengen waarvan er 9 rood zijn en 3 licht roze. Het is eenvoudiger met bijvoorbeeld 8 strengen te starten.

Nadat de buurvrouw me het had voor gedaan ben ik gestart met deze:

Maar er zijn vele soorten die eenvoudiger zijn met minder strengen garen.


Stap 2: Inrichten van je Kumihimo schijf.

Omdat je meestal hele lange strengen garen nodig hebt draaide ik elke streng op een kleine wasknijper. Zie onderstaande foto. Er zijn alvast 3 strengen op een kleine wasknijper gewonden, de rest nog niet.

Op deze manier raken de strengen garen niet zo makkelijk in de knoop. Dat vond ik handig.


Stap 3: Draaien maar!

Als de schijf is ingericht kun je starten met het draaien en “knopen” van het vriendschapsbandje. Kijk goed welke kant je de schijf op moet draaien en wat je met het garen moet doen.

Filmpjes kijken hoe het moet is veel gemakkelijker dan uitleggen zoal ik hier normaal doe! Mijn advies is dus googlen en filmpjes bekijken en de filmpjes volgen! Ik was zo enthousiast dat ik het hier alleen graag even wilde laten zien!

vriendschapsbandjes knopen

Zoals je op de foto hierboven ziet maakte ik verschillende bandjes met verschillende kleuren en patroontjes. Erg leuk om het verschil te zien vond ik.


vriendschapsbandjes knopen
Vriendschap is liefde en heel belangrijk in het leven!


Tips:

 • Deze vriendschapsbandjes maakte ik voor de kinderen (14 plus dus ook voor pubers erg leuk!). Ze waren er erg blij mee. Hun vrienden ook want ik maakte er genoeg!
 • Ze dragen ze net zo lang tot ze door gesleten zijn.
 • Ook leuk om te doen op vakantie en daar uit te delen.
 • Gebruik mooi garen. Lelijk garen wordt niet mooier als je het gebruikt en het is zonde van al het werk.
 • Doordat er van elke kleur maar een paar meter nodig hebt kan het prijzig worden om van elke kleur een hele bol te kopen.
 • Misschien even kijken bij de Kringloopwinkel of vragen aan de buurvrouw, oma of tante? Die laatste 2 kunnen vast een paar meter missen om het eens uit te proberen. Daarna kun je altijd een paar mooie hele bollen kopen.
 • Heb je op- of aanmerkingen? Heb je tips? Erg leuk dus reageer dan hieronder.
 • Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar vriendschap is liefde, vertrouwen en nodig in een mensen leven!

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie