rinimaakt rini maakt Rini hond spijkerbroek matras honden Gea Laar KijkG
Spijkerbroeken

Spijkerbroek matrasje voor de hond gemaakt.

Dit is onze hond Elvis. We zijn gek op hem ook al was ik vast besloten dit niet te worden. De kinderen en mijn man wilden een aantal jaren geleden heeeeeel graag een hond. Ik niet. Er kwam dus een hond…..

en ik zei: “Een hond ga ik niet uitlaten, niet voeren en ook niet aaien.” Maar omdat ik opgegroeid ben op een boerderij met allerlei dieren wist ik best dat je niet anders kunt dan gek worden op het dier dat je om je heen hebt.

rinimaakt rini maakt Rini hond spijkerbroek matras honden Gea Laar KijkG


In de loop van de tijd ben ik dan ook heel erg gehecht geraakt aan die ‘gekke’ Elvis. Ik dicht hem zelfs allerlei menselijke eigenschappen toe zoals andere hondenbezitters dat ook doen. Elvis kan bijvoorbeeld heel parmantig kijken of juist heel zielig. Ook denken we dat hij Oost Indisch doof is. Elvis is gek op spelen. Met name spelen met ons en een ballon. Hij pakt de ballon heel behendig met het ballontuitje in zijn bek en wij moeten dan achter hem aan om de ballon te pakken. Heel grappig!

rinimaakt rini maakt Rini hond spijkerbroek matras honden Gea Laar
rinimaakt rini maakt Rini hond spijkerbroek matras honden Gea Laar

Elvis kreeg natuurlijk een eigen plekje. Op een peuter-bed matrasje kan hij lekker liggen. Deze kreeg een overtrek van spijkerbroeken natuurlijk!


Zelf aan de slag:

  • uit oude spijkerbroeken knipte ik vierkanten van hetzelfde formaat. In dit geval 28×28 cm.
  • Deze heb ik afgewerkt met de lockmachine (maar dit kan ook met een zigzag). Dit afwerken zorgt er voor dat de stof niet uitrafelt tijdens gebruik of in de was.
  • De afgewerkte vierkanten heb ik aan elkaar gestikt tot 1 grote lap die een stuk groter is dan de matras.
  • Deze lap heb ik wat rond geknipt gezien de vorm van de matras. De rand heb ik ook afgewerkt met de lockmachine.
  • In de rand heb ik rondom een ruime zoom gestikt. In de hoeken heb ik de stof geplooid zodat er een redelijk mooie zoom ontstaat.

  • Met een grote veiligheidsspeld heb ik een flink stuk elastiek door de zoom getrokken.
  • Toen alles goed om het matrasje zat heb ik het elastiek aangetrokken en aan elkaar geknoopt.


En KLAAR is de hoes!

Omdat Elvis niet op zijn nieuwe matrasje wilde poseren voor de foto heb ik na een uurtje proberen maar een foto gemaakt met een knuffelhond!

Geloof me, Elvis ligt er heerlijk op en deze hoes is ook nog eens heel heet te wassen. Dat vind ik dan weer fijn!

De foto’s van Elvis zijn gemaakt door Gea Laar van KijkG


Tips:

  • Werk zo veel mogelijk af met een zigzag of lock steek. Zo blijft de hoes ook tijdens de hete wasbeurten stevig en goed.
  • Een uitstekende hoes is dit want hij gaat inmiddels al weer jaren mee!
  • Alle projecten die ik maakte van oude spijkerbroeken zijn hier te bekijken.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie