Ook leuk!

Toffe, mooie en handige dingen naaien van reclame banners.

Via via kreeg ik een aantal banners. Van die reclame-dingen die je overal ziet. Ze maken reclame, wijzen de weg of vertellen welke voorstelling binnenkort te zien is. Door zoveel materiaal gaat mijn brein meteen in de MAAK-stand. Tassen liggen voor de hand en maakte ik ook maar er is nog zoveel meer mogelijk.

Lees en kijk je mee?


1. Tas en opbergmand.

tas van oude banners

Mijn buurmeisje is dol op dino’s. Ze heeft allerlei dino dingen. Omdat ik een reclame banner kreeg met dino’s erop maakte ik een tas en opbergmand voor al haar dino spullen. Ze is er super blij mee en haar moeder ook want nu kunnen de dino’s in tas en mand ipv door het hele huis. Hoop ik ook…

mand van oude banners gemaakt

Deze dino-tas en mand zijn gemaakt van dikke stugge banners. De mand heeft een ronde bodem gekregen.


2. Relax matje.

Dunne soepele banners zijn weer tot hele andere dingen te vermaken. Door het gebruik van allemaal even grote stukken polyether kun je hiermee een relax matje maken.

relax matje van oude banner genaaid

Deze is opvouwbaar en door kinderen ook goed te gebruiken als krukje.

relax matje van oude banners

3. Laptop tas.

Van een dikke stevige banner maakte ik een laptoptas. Met een dun laagje polyether een goed bescherming voor je laptop.

laptoptas van oude banners

4. Rugzak.

Deze rugzak maakte ik van een banner met mooie ingeslagen ringen. Waterdicht door het stevige materiaal.

rugzak van oude banner
Voorkant van de rugzak.
Zij-aanzicht.

5. Vlaggenlijn.

Als de banners leuke kleurtjes hebben kun je er ook hele leuke vlaggen of vlaggenlijnen van maken. Ik zie ze al helemaal wapperen bij de hut van Maik.

vlag gemaakt van oude banners

6. Gym tasjes.

Van die kleine handige (gym) tasjes heb je nooit genoeg. Groot genoeg voor de kids om mee naar school te nemen met de gymspullen erin maar ook fijn om de vieze voetbalschoenen in te doen na de wedstrijd.

gym tasjes van oude banner

Hiervoor zocht ik een soepele banner uit.


7. Tentstokkenzak.

Tevens maakte ik een super handige tas om te tentstokken van de vouwwagen in op te bergen. Lekker stevig, lekker handig!

Maar er kunnen natuurlijk ook kleine zakjes van genaaid worden voor de tentharingen en scheerlijnen.


8. Speeltent.

Van een grote stevige banner maakte ik deze tipi. Een super leuke speeltent voor de kinderen. Kan dagen in de tuin staan, in weer en wind want door de handige ringen kan de tent met haringen stevig in de grond verankerd worden. Bovendien kan het materiaal makkelijk tegen veel regen!

tipi van oude banners gemaakt

Door de ringen kan de tent aan de voorkant dicht gemaakt worden.

tipi gemaakt van oude banners

Door deze ringen onderaan de tipi kan de tent met behulp van tentharingen vast gemaakt worden.


9. Opberger voor schoenen en slippers.

Super handig om in de berging op te hangen. Deze grote opberger bewaart van-alles-en-nog-wat voor je. Ik denk niet alleen aan schoenen en slippers maar ook aan sleutels en handschoenen! Op deze manier ben je nooit meer iets kwijt.

Deze banner heeft weinig kleur en kan natuurlijk heel leuk staan maar ik houd van veel kleur dus vind deze opberger een beetje saai. Ik stel me deze opberger voor met heel veel kleuren en vind het dan een echte eye-catcher.

Extra leuk detail vind ik zijn de mooie ingeslagen ringen rondom de opberger.


10. Kussens.

Stel je deze kussens eens voor op een palletbank of steigerhouten tuinstel. Super leuk, super sterk en een fijn staaltje hergebruik.

kussen van oude banner

Dit setje kan natuurlijk ook heel mooi in de hal zodat je de schoenen makkelijk verwisselt voor pantoffels als je binnen komt. Of in de serre of veranda. Erg leuk als er mooie afbeeldingen op de banners staan zoals hier met deze winterse foto’s.


11. Groente en fruittas.

Wij kopen groente en fruit bij de plaatselijke groenteboer. Heel handig is deze stevige en hoge fruittas. Kan heel veel in! Geen papieren of plastic tasjes nodig van de groenteboer dus geen afval van verpakkingen!


12. 1000 en 1 dingentas.

Als we naar het zwembad gaan zijn alle tassen te klein. Deze tas in JUMBO formaat is erg handig in de zomer voor alle badlakens, boekjes en een bal. In de winter groot genoeg voor 2 paar schaatsen, mutsen, wanten en sjaals.

grote tas van oude banner

Heel fijn omdat de tas van boven dicht gemaakt kan worden door de ringen die in de banner zaten.

grote tas gemaakt van oude banners

Tips:

  • Deze producten naaide ik met mijn industrie machine. Als je een huishoudnaaimachine hebt gebruik dan stevige (jeans) naalden.
  • Er zijn vele diktes banners. Super stijve maar ook fijne soepele (gebreide) er is ontzettend veel mogelijk en elke product vraagt zijn eigen soort banner.
  • Er zijn nog veel meer producten mogelijk om te maken van oude banners. Ik denk aan hoezen voor de wielen van de caravan of hoezen voor een fiets.
  • Ik denk ook aan tafeltenten of zakken voor planten op het terras. Een soort bloembakken laat ik maar zeggen.
  • Heb je op- of aanmerkingen? Heb je tips? Erg leuk dus reageer dan hieronder.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.


Reacties van andere makers!

Onderstaande tassen zijn gemaakt door Karina en Agnes. Ze maakten deze 4 tassen van een reclame banner. Ter herinnering aan een wonderlijke familiedag!

Super leuke en handige 1000dingen tassen!

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie