Tassen genaaid van bouw afval zakken
Ook leuk!

Tassen maken van bouwafvalzakken ook wel puinzakken genoemd.

Je kent ze wel, die enorme zakken bij bouwprojecten. Vaak gevuld met zand, grind of bouwafval. Een kennis wees me op zo’n zak en het idee was snel geboren.

Zij had er een paar voor me en ik ging aan de slag!


Wat heb je nodig:

  • Industrienaaimachine met een flinke naald (of het met een gewone naaimachine lukt weet in niet)
  • Alle andere spullen die je nodig hebt om te naaien
  • Schone bouwafvalzak

Stap 1: Knippen van de tassen.

Kijk waar de scheuren en gaten zitten en bepaal hoe de tas geknipt moet worden. Hopelijk helpt deze foto je op weg.

Omdat deze bouwafvalzak een beetje raar gescheurd was tornde ik één hengsel los en zette die naar binnen weer vast. Op dezelfde afstand als de andere. Zo lijkt het net of het nooit anders geweest is.

De dikke naden die de bodem van de puinzak vormen knipte ik af met een flink stuk naad. Van twee rest stukjes maakte ik 2 zakken met een hoge achterkant.


Stap 2: Naaien van de tas.

Deze dikke zwarte naden stikte ik aan de bovenkant van de tas. De zakken stikte ik tussen de tas en de naden met de hoge achterkant.

Daarna vouwde ik de zak in de lengte dubbel en stikte een flinke naad in de lengte van de tas. Zie foto:

Dit is de binnenkant van de tas. Op dit punt vouwde ik de tas dubbel. De Buitenkant van de tas wordt zichtbaar. Hopelijk helpt onderstaande foto je verder:

Met een inslag stikte ik de 2 lagen van de tas aan de bovenkant aan elkaar. Op deze manier heeft de tas een dubbele wand gekregen. Dat maakt hem lekker stevig.


Stap 3: Stikken van de bodem.

De onderkant van de tas stikte ik gewoon recht aan elkaar. Waarna ik de hoeken af stikte. Op deze manier is er een stevige rechthoekige bodem ontstaan.

Let alleen beter op dan ik deed! De naad van de bodem heb ik per ongeluk de ene keer naar boven laten gaan en de andere keer naar beneden. Geen ramp maar dit had ik makkelijk kunnen voorkomen.

Keer de tas om. Nu is de binnenkant ook echt aan de binnenkant. De buitenkant is de kant waar de hengsels zichtbaar zijn.

Op onderstaande foto is te zien hoe de bodem er nu uit ziet.

Deze tas is klaar. Zie onderstaande foto. Een stevige tas van 2 lagen puinzak met de hengsels aan de buitenkant. Er zijn twee zakken aan de buitenkant van de tas gemaakt.


Stap 4: Nog een keer!

Omdat de andere kant van de puinzak over was en ik niet helemaal tevreden was over de eerste tas besloot ik nog een tas te maken. Weer op ongeveer dezelfde manier alleen geen zakken aan de buitenkant van de tas. Bovendien zijn de hengsels bij de grote tas op de originele plek blijven zitten.

Puinzakken tassen

Het grote etiket met allerlei info er op is gewoon blijven zitten. Zo origineel mogelijk laten leek me het leukste! Zijn ze niet cool geworden? Grote broer en klein broer puinzaktassen!

Puinzakken tassen

Super stevig en super handig om hout in te vervoeren voor mijn werk!


Tips:

  • Ik gebruikte een industrie naaimachine. Ik weet niet of het op een huishoud naaimachine lukt.
  • Op de eerste tas brak ik maar liefst 7 naalden. Met naald 150 ging het goed.
  • Het materiaal waar de puinzakken van gemaakt zijn is stevig maar het rafelt ontzettend! Maak daarom grote, brede naden!

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Tassen genaaid van bouw afval zakken
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie