rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece jeans blanket
Spijkerbroeken

Spijkerbroek deken met fleece gevoerd is heerlijk!

Dit keer heb ik de spijkerbroek deken gecombineerd met fleece! Dat is me toch lekker!

Een tijdje geleden heb ik op mijn blog uitgelegd hoe ik een eenvoudige spijkerbroekdeken heb gemaakt. Inmiddels heb ik ook gewatteerde spijkerbroekdekens gemaakt. Deze staan ook op mijn blog. Nu dus de spijkerbroekdeken met fleece. Het is niet moeilijk alleen ff op letten.

rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece

Om ook zo’n heerlijke deken te maken heb je veel spijkerbroeken (voor volwassenen) nodig. Mijn ervaring is dat een berichtje op Facebook heel wat oude spijkerbroeken oplevert. Daarna ga je knippen. Uit de broekspijpen maar ook uit het gedeelte waar de kontzakken zitten. Ik heb een stuk papier op maat geknipt die ik gebruik als mal/patroon zodat alle stukken even groot zijn. Hier kun je mijn uitleg vinden van de eenvoudige spijkerbroek deken. Dit is de basis van deze deken. Als je een spijkerbroekdeken met fleece wil maken maak je eerst deze deken tot en met stap 6.


Nodig:

  • een eenvoudige spijkerbroekdeken gemaakt zoals hier te zien is.
  • een lap fleece met de juiste maat. Mijn eenvoudige spijkerbroek deken is 1.30 x 1.85 m. De lap fleece die ik gekocht heb is 1.40 x 2.00 m. Dit is ruim de lengte (en breedte) van de deken. Soms knipt de verkoper de fleece niet recht. Als ik exact 1.85 m koop kom ik dus stof te kort.
  • naaimachine met goede jeans naalden (ik gebruik Schmetz jeansnaalden)
  • schaar, spelden, garen, centimeter etc. Maar dat lijkt me logisch als je gaat naaien ­čśë

Stap 1 tot en met 5 volgen van de eenvoudige spijkerbroekdeken.


Stap 7: Fleece aan stikken.

Leg de goede kant van de spijkerbroekdeken op de goede kant van de lap fleece. Zorg dat beide delen glad op elkaar liggen zonder hobbels en bobbels. Knip de fleece op maat. Stik de lange kanten van de deken op elkaar. Zorg dat je een stukje stof voor de afwerking langs boven en onderkant inslaat zodat je de boven en onderkant mooi kunt afwerken.

rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece

Stap 8: Keren.

Keer de deken. Het stukje stof dat je aan de boven en onderkant had ingeslagen kun je nu mooi langs de boven en onderkant van de deken spelden. De lange kanten vouw je een stukje naar binnen. Nu krijgen alle kanten een mooie afwerking.

rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece

rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece


Stap 9: Spelden, rijgen en stikken.

rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece

Het is fijn om alle kanten vast te spelden voor je het vast stikt. Het mooiste wordt het als je na het spelden alles vast rijgt. Zo verschuift er niets en weet je zeker dat het goed op elkaar komt allemaal. Aan de onderkant/achterkant ziet mijn deken er zo uit.


fleece-en-spijker-2

Aan de goede kant/bovenkant zie mijn deken er zo uit.


Als de hele deken rondom is door gestikt is je spijkerbroekdeken met fleece KLAAR!!!

rinimaakt Rini maakt rini spijkerbroekdeken spijkerbroek deken fleece

Tips:

  • Het strijkijzer is onmisbaar als je wil naaien. Alle naden worden met strijken veel netter. Dit geldt voor de jeans maar niet voor het fleece. Fleece hoef je niet te strijken en dat kan ook niet want fleece smelt snel aan je strijkijzer vast!
  • Alle projecten die ik maakte van oude jeans zijn hier te zien.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie