sloffen spijkerbroek
Spijkerbroeken

Sloffen / pantoffels bekleden met oude jeans.

Sloffen, ik kan niet zonder! 

Zodra ik thuis kom gaan mijn schoenen uit en trek ik mijn sloffen aan. Eigenlijk mogen ze geen sloffen heten. Het zijn namelijk degelijke pantoffels. Ik ben al vaak uitgelachen omdat ze niet fashionable zouden zijn. Maar ik vind het heerlijk!

Ze zijn lekker warm omdat ze van gevilte wol zijn. Ze lopen heerlijk omdat er een losse zool in zit mét voetbed. En ik doe ze makkelijk aan of uit.

Mijn pantoffels waren toe aan een make-over. Ik besloot ze te her-stofferen met spijkerbroek. What else?

rinimaakt sloffen spijkerbroek

Nodig:

  • Oude pantoffels
  • Kindermaat spijkerbroek
  • Textiellijm
  • Tacker met nietjes (ik nam 10 mm nietjes)
  • Schaar
  • 3D verf

Stap 1: Knippen en plakken.

Knip een klein kindermaatje spijkerbroek langs de binnen-been-naad door. Leg de band van de broek over de wreef en kijk wat een leuke positie van de broek is. Smeer de bovenkant van de pantoffel dik in met textiellijm. Leg de broek weer over de wreef van de pantoffel en zet deze vast met een nietje aan de zijkant (in de zool). Druk de spijkerbroek goed in de lijm en zet dan een nietje aan de voorkant in de zool van de pantoffel. Als dit goed zit werk je van de zijkant naar de voorkant van de pantoffel. Zet elke keer een nietje in de zool als het goed zit.


rinimaakt sloffen spijkerbroek

Aan de voorkant komen een paar kleine plooitjes omdat de pantoffel een ronde neus heeft. Ik vond dat geen punt.


Stap 2: Afwerking.

De volgende dag kon ik de stof die over was afknippen. Het was goed gedroogd.

Nu het rafelige randje nog afwerken. Dat probeerde ik met een lintje, kantje en bandje maar het juiste effect bleef uit. Ik wou iets wat de rafels zou fixeren en de nietjes verbergen. Toen bedacht ik me dat ik nog 3d verf had.

Met het blauwe kleurtje bracht ik een fixerende rand aan…………….niet zo mooi als ik in mijn hoofd had……maar ja…..toen was ik al begonnen. De hele rand van beide pantoffels gedaan en twee dagen later bleek het nog niet zo’n slechte keus. De rafels zijn gefixeerd en de nietjes verborgen! Van de bovenkant ziet het er ook niet slecht uit. En bovendien…..

rinimaakt sloffen spijkerbroek

……als ik hard loop zie je er niks van! hahahaha


Tips:

  • Probeer het uit! Mijn pantoffels zijn erg leuk geworden en gaan inmiddels al weer een paar jaar langer mee.
  • Alle projecten die ik maakte van jeans zijn hier te bekijken.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie