interklaas banner en kussen
Kids, Sinterklaas en/of Kerst

Sinterklaas kussens en banner zelf maken.

Sinterklaastijd!!! Joepieeeee ik vind dat leuk zeg! Dit keer maakte ik een banner (zo’n lange strook die je op kunt hangen) en tevens een paar Sinterklaas kussens.

rinimaakt.nl Sinterklaas


De banner.

Gewoon een gouden staf op een stuk jute gestikt met de zigzag. Bovenin een tunneltje voor een stokje zodat je de banner op kunt hangen.

Van kranten papier maakte ik de patroondelen voor de mijter en de staf. De staf was even puzzelen maar het lukte. Ik begon met de krul van de staf. De basis was een grote cirkel (omtrek van een emmer) die ik aanpaste tot krul van de staf. Op deze manier past de banner ook echt bij de Sinterklaas versiering.

De banner 210 cm lang x 40 cm breed


Het kussen.

Voor de kussens nam ik diep oranje fluweel en gouden stof voor de voorkant. De achterkant is van donker rode katoen met een gouden stipje. De bies rond de kussens maakte ik van een paar stroken gouden stof waarin ik een koord stikte zodat je een piping (=bies) effect krijgt

Het kussen is 42 cm x 42 cm
Tips:

  • Hier en hier zijn ook leuke Sinterklaas ideeën te vinden.
  • Heb je op- of aanmerkingen? Heb je tips? Erg leuk dus reageer dan hieronder.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie