rinimaakt Rinimaakt schommelstoel stofferen
Meubels

Oude schommelstoel voorzien van een nieuwe zitting.

Mijn oude favoriete buurmeisje was zwanger van haar tweede kindje. Ze had een schommelstoel bij de kringloop gekocht en de stoel geschilderd maar er zat geen zitting meer in. Ze vroeg me of ik dit voor haar wilde doen. Tuurlijk doe ik dat! Graag zelfs want dat is toch een leuk cadeau als je zwanger bent.


Voor en na:

rinimaakt Rini maakt Rinimaakt schommelstoel stofferen
schommelstoel stofferen rinimaakt rini maakt

De zitting:

Op deze schommelstoel wou ik graag een dikke, bolle zitting. Ik heb 2 lagen van 5 cm. dik polyether genomen zodat hij mooi dik en bol zou zijn. Het stofferen van een dikke en vaste zitting is te zien in dit filmpje . Het is Engels maar goed te volgen. Wil je niet het hele filmpje bekijken stap dan in bij 3.28 minuut. Daar begint de uitleg over het her stofferen van de zitting. Het is even doorbijten dit filmpje maar hij weet wat hij doet en laat nuttige tips zien.


Filmpje van de NTR.

Bij de NTR academie hebben ze duidelijke uitleg over hoe je te werk kunt gaan. Als je hier klikt kom je bij een filmpje over het singelen van de zitting. Daar ben ik ook mee begonnen toen deze stoel binnen kwam. Er is wel een groot verschil want in het filmpje hebben ze een losse zitting en deze schommelstoel heeft een vaste zitting. De singels heb ik dan ook vast gemaakt aan de bovenkant van het frame zodat je daar op de vulling voor de zitting kunt maken. Bekijk bij het NTR filmpje ook stap 8 en 9 voor een duidelijke uitleg over het stofferen van een losse zitting.


Klaar!!

Mijn favoriete buurmeisje van vroeger heeft mij deze foto gestuurd om te laten zien hoe die in de slaapkamer van haar dochtertje staat. Ze gebruikt hem veel voor het voeden en nu ook voor het voorlezen. Lief toch!?


Tips:

 • Neem de tijd want als je haast hebt wordt het eind resultaat meestal niet beter.
 • Ander meubels die ik onder handen heb genomen zie je hier.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Chantal 24 augustus 2016 op 21:24

  Ha Rini!
  Wat super leuk om dit terug te zien!
  Ik ben er nog steeds erg blij mee! Hij word lekker veel gebruikt en ook midden in de nacht zit en schommelt hij lekker?
  Liefs!

 • Plaats een reactie