paashaas verkleed pak
Kids

Paashaas verkleed pak naaien voor maat 98 t/m 128.

Heb je ook echt zin in het voorjaar en de Paasdagen? Omdat de kinderen graag voor paashaas wilden spelen om eitjes uit te delen bedacht ik dit pak. Lekker ruim zodat het makkelijk over de gewone kleding aangetrokken kan worden.

paashaas verkleedpak

Voor deze beschrijving maakte ik 1 pak maar dit is te dragen door kinderen met maat 98 tot en met maat 128.

Beide dames (foto hierboven en foto hieronder) dragen dus hetzelfde pak!

paashaas verkleedpak
Kijk eens hoe leuk het de oudere zus van de kleine paashaas staat!! Maat 98 en 128 passen dus prima in hetzelfde pak!!! Is dat niet leuk!

Nodig:

 • 1.50 m pluche stof (1.40 m breed)
 • Naaimachine (en alles wat je nodig hebt om te naaien)
 • Restje gele (fleece) stof voor het buikje en de binnenkant van de oren
 • 5 cm klittenband
 • 2 grote knopen
 • patroon van een broek maat 104 (dit kan ook bv ook een oude pyjama-/sportbroek zijn die je verknipt tot patroon)
 • Trui of vest met capuchon zodat de capuchon als maat kan dienen

Stap 1: Patroon van stof knippen.

Let op de vleug van de stof!!! Neem alle onderdelen hetzelfde uit de stof zodat alle onderdelen de vleug dezelfde kant op hebben. Ik heb het zo geknipt dat je in de pluche kijkt van boven naar beneden. Bij dit pak strijk je van boven naar beneden tegen de haren in. De kleur vond ik zo mooier dan andersom.

Op onderstaande foto is te zien welke onderdelen ik allemaal knipte uit de pluche stof en het geel voor buikje en de binnenkant van de oren.

Nummer 1 zijn de oren, 2 grijze stukken en 2 gele stukken.
De zijkanten van de capuchon (nummer 2) en nummer 3 (het tussenstuk) vormen samen de capuchon.
Het buikje is eenmaal uit pluche geknipt en eenmaal uit gele fleece, dit is nummer 4. Schat de maat m.b.v. de voorkant van de broek.

Pand nummer 5 is het achterpand en nummer 6 het voorpand. Dit wordt uit dubbele stof geknipt. Veel breder dan de echte broekspanden want de broek van de paashaas wordt lekker wijd. Ook wat hoger en langer i.v.m. een tunnel voor het elastiek.
De teugels zijn nummer 7. Dit zijn er 2. Ongeveer 10 cm breed en 55 cm lang.

(vergeet de onderdelen niet eerst te Locken of af te werken met de zigzagsteek!)


Stap 2: Naaien van de meeste onderdelen.

Stik de oren op elkaar. Neem de goede kant van de pluchen stof en leg die op de goede kant van de fleece. Naai aan elkaar maar laat de onderkant open. Keer de oren zodat de goede kant weer zichtbaar is.

Werk alle andere onderdelen af met de Lock machine of een zigzag steek.

Het gele buikje naaide ik met een gele zigzag op het grijze pluchen buikje. Sla een flinke zoom in de ronding en stik deze door. Zie onderstaande foto.

Naai de broek in elkaar (maar lees eerst stap 3) Vouw de teugels in de lengte dubbel en stik één korte kant en de lange kant door. Keer de teugels zodat de goede kant weer zichtbaar is.


Stap 3: De broek af maken.

En toen kwam ik tot de ontdekking dat ik de broek te smal vond worden. Dus knipte ik 2 stukken pluche stof van 20 cm breed x 60 cm hoog (maar smaller kan ook prima!) om aan beide kanten tussen de zijnaden te zetten. Zie onderstaande foto.

De zijnaden heb ik open geknipt (want tornen was niet te doen door al die pluche) en weer afgewerkt met de Lockmachine. De extra zijstukken heb ik ook afgelockt.

Zo ziet de broek er uit als de zijstukken er tussen gestikt zijn:

De broekspijp is nu 34 cm breed inclusief het zijstuk wat er in gestikt is.

Stik het buikje aan de voorkant van de broek met een flinke naad. Vouw de zoom aan de bovenkant van de broek dubbel (net zo breed als de naad van het buikje) en stik dit door. Dit is het tunneltje voor het elastiek.

Sla de broekspijpen aan de onderkant dubbel en maak op deze manier een zoom van minstens 3 cm. Dit is het tunneltje voor het elastiek. Laat een klein stukje open om het elastiek in te kunnen rijgen.

achterkant paashaaspak
Voorkant van het paashaaspak.

Stik de teugels aan het buikje en naai de knopen aan de achterkant van de broek. Naai ze aan de binnenkant zodat het staartje mooi uitkomt. Maak een aantal passende knoopsgaten boven elkaar in de teugels. Zo heb je teugels die verstelbaar voor de verschillende maten zijn.

Achterkant paashaaspak.

Stap 4: Het staartje maken.

Het staartje is een rondje (gebaksbordje) die ik uit de pluche knipte en langs de kant doorreeg met sterk garen. De vulling is een restje uit een sierkussentje. Dit bolletje naaide ik op het kontje. Mega schattig effect vind ik zelf.

achterkant maat 98
achterkant maat 128

Op onderstaande foto is te zien dat de knopen voor de teugels aan de binnenkant van de broek op de zoom zijn genaaid. Als de teugels aan de broek geknoopt worden vallen de teugels aan de binnenkant van de broek. Zo is op het kontje het staartje mooi te zien. Zet de teugels kruislings vast dan zakken ze niet zo snel van de schouders.


Stap 5: Capuchon met oren naaien.

De nummers 2 vormen de zijkanten van de capuchon. Het tussenstuk is nummer 3 (en is te breed bleek later). Stik deze aan elkaar en stik de oren op de juiste plaats tussenuit. Zie onderstaande foto’s. Stik een naad rondom het gezicht en de nek en naai het het klittenband vast.

De voorkant van de capuchon maar nu open. Links en rechts zit een zwart stukje klittenband. De oren zijn op de juiste plek tussenuit gestikt. Het tussenstuk heb ik in de nek wat langer gelaten en hier is te zien hoe ik het vast maakte. Dit zorgt er voor dat het paashaasje een zacht stukje in de nek heeft wat niet kan schuren.
paashaas capuchon
Voorkant van de capuchon. Het klittenband is nu aan elkaar geklit en de muts is dicht. De oren zijn op de juiste plek met de gele kant naar voren tussenuit gestikt.
Achterkant capuchon.

Maak de capuchon zo groot dat die mooie om het gezichtje aansluit. Dat zit het lekkerste want een te grote capuchon schuift heen en weer. Omdat deze capuchon te groot bleek heb ik de middelste strook in de nek uitlopend naar boven dubbel gestikt en dus smaller gemaakt.


Klaar!!!

paashaas verkleed pak

Tips:

 • Ben je niet zeker of de verhouding van de oren of de capuchon goed is? Teken en knip het uit een oude krant, dan is het makkelijk aan te passen zonder stof te verknallen. Als de capuchon te groot is draagt het niet lekker en doen de kinderen het snel af.
 • Het is handig om zowel bij het knippen als het naaien de stofzuiger bij de hand te houden om meteen alle pluizen weg te zuigen.
 • Let op de vleug van de stof!
 • Heb je op- of aanmerkingen? Heb je tips? Erg leuk dus reageer dan hieronder. Dan heb ik alle reacties over het paashaaspak bij elkaar.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie