paardrijkastje
Kids, Meubels, Paarden en pony's

Een paardrijkastje om op te zitten en op te bergen.

Mijn jongste dochter is gek op paarden. Toen ze haar tweede stokpaardje kreeg bedacht ik een paardrijkastje. Een kastje waarop je paard kunt rijden, as simple is that. 

Het voordeel is dat de stokpaardjes nu een vaste plek hebben en dus lekker opgeruimd zijn (als ze er in staan tenminste).


Ik maakte dus een paard van een kastje.

rinimaakt.nl paardrijkastje

De kinderen kunnen paardrijden op het kastje en als ze er af klimmen kunnen ze verder galopperen met het stokpaardje. In het kastje kan nog het één en ander opgeborgen worden. Je paardrijkleding bijvoorbeeld.


Korte beschrijving hoe ik het deed.

Stap 1: Het kastje.

Dit kastje stond bij de kringloop in ons dorp en koste slechts €7,50. Een kastje dat gebouwd was door iemand om onder de wastafel te kunnen. Het was stevig en precies wat ik zocht.


Stap 2: Kastje aanpassen.

De bovenkant kon er gemakkelijk afgeschroefd worden. Ik maakte aan de bovenkant én onderkant een plaat hout waar in ik 6 gaten in totaal boorde. Zo kunnen er 3 stokpaardjes opgeruimd worden. Er kunnen met gemak 3 kinderen op dus moeten er ook 3 stokpaardjes in kunnen.


Stap 3: Verven en bekleden.

Het kastje schilderde ik mat zwart met schoolborden verf.

De achterkant, zijkanten en deurtjes beplakte ik met zwarte pluche stof. Van de zij- en bovenkanten van de deurtjes schaafde ik iets af. Door de pluche zouden de deurtjes klemmen. Op deze manier voorkom ik dat een beetje.


Stap 4: Rug stofferen.

Op de rug van het paard plakte ik 10 cm dik polyether. Daar overheen trok ik een stuk stof van katoen. Omdat de bovenkant van het kastje er gemakkelijk afgeschroefd kon worden kon ik de stof mooi aan de onderkant wegwerken.


Het begint er op te lijken!


Stap 5: Rug stofferen met pluche.

Toen de bovenkant (de rug van het paard) weer stevig op het kastje geschroefd was kon ik de rug stofferen met zwarte pluche. De knopjes had ik inmiddels ook zwart geverfd. Die konden er ook weer op.

rinimaakt.nl paardrijkastje

Voor de staart boorde ik 6 gaten in het achterwerk van het paard. Het touw voor de staart vond ik ook bij de kringloopwinkel.


Stap 6: Klaar!!! Spelen maar!

rinimaakt.nl paardrijkastje

Tips:

  • Zorg voor een stevig kastje
  • Waar het kon heb ik houtlijm én schroeven gebruikt zodat het extra goed vast zit
  • Onder de pootjes heb ik vilt geplakt. Door het rijden op dit paard verschuift het kastje over de vloer. De viltjes voorkomen krassen.
  • Het was ontzettend leuk om te zien dat deze dames gingen galopperen op dit paard. Ze gingen er meteen mee spelen. Rijden maar ook aaien, en tegen het paard praten. Wat is er leuker dan spelende kinderen?
rinimaakt.nl paardrijkastje
  • Inmiddels zijn er veel meer paarden items door mij gemaakt. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier en hier.
  • Heb je op- of aanmerkingen? Heb je tips? Erg leuk dus reageer dan hieronder.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie