Hout, Kids, Paarden en pony's, Sinterklaas en/of Kerst

Een houten surprise of knutsel paard maken van hout.

Onze kinderen zijn gek op paarden. Vooral de jongste droomt over een eigen paard. Ze knutselt en tekent ook graag. En wat is dan mooier dan deze twee kwaliteiten te combineren!?

Ze heeft onderstaand boekje en tekende er op los. In dit boekje is beschreven hoe je van cirkels en ovalen zelf een paard kunt tekenen. Nou ik kan vertellen dat er heel veel paarden getekend zijn door dochter lief! Hartstikke leuk!

rinimaakt paard DIY

rinimaakt paard DIY

Stap 1: Tekenen.

Ze kon het ook nog eens heel goed (ze was pas 9 geworden!!). Dit was het resultaat toen ze grote paarden begon te tekenen.

rinimaakt paard DIY

Samen hebben we de paarden een beetje bijgewerkt en uitgeknipt. En toen vroeg ze of ik van deze tekeningen een staand paard van hout kon maken…..slik….


Stap 2: Zagen.

Ze wees me op een plaat triplex. Daar kon het wel uit gezaagd worden. Gelijk had ze natuurlijk dus dat deden we. Ik rommelde nog wat tussen het hout en bedacht de volgende oplossing om het paard te kunnen laten staan (zie foto)

rinimaakt paard DIY

Gewoon een sleuf in het balkje zagen en daar de benen van het paard in zetten. Dit is vervolgens vast gezet met een spijker aan de zijkant van het balkje. VOILA een staand knutsel paard! We waren best trots op het resultaat.


Stap 3: Beplakken.

En toen kon ze beginnen met het beplakken van het paard. Ik knipte stukjes van allerlei verschillende stofjes en zij plakte dit er met behanglijm op.

rinimaakt paard DIY


Sinterklaas paarden surprise.

Het was inmiddels november en Sinterklaas kwam er aan. Ze trok het lootje van een paardenvriendinnetje. En toen was de surprise ook snel bedacht!

Het cadeau plakten we met plakband op de buik. Vervolgens hebben we met groen ijzerdraad dennengroen om het paard gewikkeld. Met rood lint maakte dochterlief een hoofdstel. Het gedicht hangt om de nek. (deze kun je nog net zien, links onder).

rinimaakt paard DIY
Dochtermaakt.nl i.p.v. rinimaakt.nl 🙂


Tips:

  • Met houtlijm (i.p.v. behanglijm) blijven de stofjes veel beter plakken. Deze lijm gaat echter niet uit de kleding tijdens het wassen. Behanglijm wel.
  • Als alles opgedroogd is vallen er soms wat stukjes stof af. Daarom kun je het beste (als alles klaar is) het paard insmeren met houtlijm (dit droogt transparant op) of met blanke lak bestrijken. (dit is lastig en frustreerde nogal. Daarom deed ik het. Misschien is spuitlak een goed alternatief?)
  • Mijn website heet rinimaakt.nl maar in dit geval moet het dochtermaakt.nl zijn 🙂
  • Heb je op- of aanmerkingen? Heb je tips? Erg leuk dus reageer dan hieronder.
  • Meer houten projecten van mijn hand zijn hier te zien.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie