spijkerbroek opbergpotjes
Spijkerbroeken

Ordenen en opruimen met spijkerbroeken en blikken.

Wie me al wat langer kent weet dat ik gek ben op orde scheppen in de chaos.

Ik houd van praktisch, handig en mooi. Dat is niet altijd een makkelijke combi maar in dit geval wél een leuke.

Voor diverse tangetjes, stiften, pennen, potloden, scharen op mijn werkbank maakte ik spijkerbroek opberg potjes.

rinimaakt.nl spijkerbroek opberg potjes

Lege conservenblikken heb ik een jasje gegeven van spijkerbroeken. Gewoon de onderkant van de broekspijp of juist een tailleband om het blik vouwen, dicht stikken met de naaimachine als een tunnel. (houd bij het stikken de goede kanten op elkaar en keer de tunnel om zodat de naad aan de binnenkant zit).

De binnenkant van het blik is ook “gestoffeerd” met spijkerbroek. Maak de tunnel dus extra lang zodat je deze in het blik kunt vouwen. Zie het grote blik op bovenstaande foto.

Voor de blikken die gebruikt worden als pennenbakje plakte ik een stukje polyether op de bodem van het blik. (Dat is het rondje op de foto.) Op deze manier gaan de punten van de potloden niet kapot als je ze in het potje zet.

rinimaakt.nl spijkerbroek opbergpotjes

De grote blikken kreeg ik van iemand die in de horeca werkt en deze voor mij bewaard heeft.

Om de boel niet te laten roesten of schimmelen heb ik in de blikken een glazen pot gezet. In deze glazen pot zette ik de plant. Op deze manier heb ik geen roestige vlekken op de werkbank, tafel of vensterbank.


Tips:

 • Het nieuwe spijkerjastje lijmde ik vast. Zo voorkom je dat de pot makkelijk uit je handen glipt omdat de stof niet vast aan het blik zit.
 • Opgeruimd staat netjes!
 • Ook leuk als prullenbak met een plasticzakje er in.
 • Kijk hier voor een ander soort spijkerbroekpotjes die ik een tijdje geleden maakte.
 • Meer spijkerbroek projecten die ik maakte zijn hier te bekijken.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Monique 18 april 2019 op 22:57

  Hoi ik was op zoek naar een tasje om telefoon sleuels enz in op tebergen

  • Reageer rinimaakt 27 april 2019 op 15:37

   Hoi Monique,
   wat leuk dat je me gevonden hebt en interesse hebt in een tasje om je telefoon enzo in op te bergen. 19 april 2019 heb ik je een mail gestuurd. Ik hoor graag van je. Groeten Rini

  Plaats een reactie