opberg poef bekleed met spijkerbroeken
Meubels, Spijkerbroeken

Opbergpoef met verwisselbare hoes die gemaakt is van spijkerbroeken.

Of ik deze poef kon bekleden met de spijkerbroeken van haar overleden echtgenoot. Dat kan ik en het idee is natuurlijk ontroerend prachtig!

Na wat heen en weer gemail kwam P. de spullen brengen. Een poef waarin je iets op kan bergen, 2 grote kussens voor de zonen en een aantal oude spijkerbroeken van haar man. Het was zover, ik kon aan de slag.

opberg poef en kussens van jeans

Nodig:

  • De poef
  • Aantal oude spijkerbroeken
  • Naaimachine en alles wat je nodig hebt om te naaien
  • Elastiek
  • Ritsen voor de kussens

Stap 1: Start met de deksel.

Omdat de deksel van de poef als eerste in het oog springt ben ik daar mee begonnen. Er zaten ook 2 broeken met wat verfvlekken bij dus zocht ik een manier om deze zo slim mogelijk te gebruiken. De onderkant van de deksel is hier natuurlijk best geschikt voor. Dan is er niet zo veel van de verfvlekken te zien. De verfvlekken horen natuurlijk gewoon bij het leven van echtgenoot dus helemaal weg laten hoefde van mij niet maar ik wilde het ook geen prominente plek geven.

De hoes van de deksel tornde ik uit elkaar en maakte ik na van een paar spijkerbroeken.

Alle onderdelen zijn geknipt en afgewerkt met de Lock machine tegen het rafelen. De bovenkant is van verschillende stukken spijkerbroeken gemaakt en ook zoveel mogelijk aan de onderkant afgewerkt. Dit afwerken kan natuurlijk ook met een zigzag steek op de gewone naaimachine.

Aan de onderkant sluit de hoes met behulp van klittenband aan de deksel. Daarvoor zijn de stukken met schuine kanten! Daar is ook het klittenband aangestikt.

Als alles past ben ik tevreden en kan de hoes weer om de deksel getrokken worden.

deksel spijkerbroek poef

Deze is goed gelukt en erg mooi geworden.


Stap 2: De zijkanten.

Deze zijn in de juiste vorm geknipt en ook weer afgewerkt met een Lock machine. Er waren nog 2 labels over van andere broeken en deze hebben nu ook een plekje gekregen.

De zijkanten kunnen aan elkaar gestikt, het klittenband weer bovenin genaaid en onderin is in de hoeken een elastiek verwerkt van ongeveer 12 cm (uitgerekt ongeveer 20 cm). Door het elastiek trekken de hoeken onder de poef wat naar binnen en dat vind ik mooier dan een soort rokje dat anders zou ontstaan.

De hoekjes zijn mooi afgewerkt al moet ik eerlijk bekennen dat ik hier het mooiste hoekje laat zien ­čśë

Super handig dat klittenband!


Stap 3: Trek de poef zijn nieuwe jasje aan en klaar is die!

Om de hoes zo mooi mogelijk om de hoes te trekken houd je je ene hand tussen de poef en de nieuwe hoes en met de andere trek je de hoes om de hoeken heen. Zo beschadig je het polyether niet dat op de zijkanten geplakt is.

Opberg poef met wasbare hoes

Leg de naden zoveel mogelijk plat en check even of er nergens een stukje stof dubbel zit aan de binnenkant. Dit soort kleine dingetjes maken het geheel net wat mooier.

Stap 4: De kussens.

Dit deed ik vaker en dat omschreef ik hier. Niet zo moeilijk maar soms zijn er wat tips die je liever vooraf weet.

opberg poef bekleed met spijkerbroeken

Met liefde gemaakt voor een sterke vrouw!


Tips:

  • Het is mooi om alle naden te strijken voor je ze doorstikt. Dit maakt het werk een stuk strakker.
  • De spijkerbroeken hebben veel dikke stukken. Zorg dat deze niet op elkaar gestikt gaan worden.
  • Gebruik goede jeansnaalden (Schmetz is perfect)
  • Alle meubeltjes die ik stoffeerde vind je hier.
  • Alles dat ik maakte van spijkerbroeken is hier te vinden.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie