rinimaakt rini maakt red heart ornament haken crochet
Haken

Haken is een heerlijke hobby met heel veel mogelijkheden

Haken is een heerlijke hobby. Mooie dingen maken met simpele middelen. Alles wat je nodig hebt is garen en een haaknaald!

Op youtube vind je talloze filmpjes die over haken gaan. Voor de beginner zijn er duidelijke filmpjes maar ook voor de gevorderde is er genoeg te beleven! Maak het jezelf niet te moeilijk als je net begint.


Waar begon het?

Toen ik op de basisschool zat heb ik leren haken van juffrouw Van Melle. Toen ik jaren geleden het haken weer oppakte bleek ik het nog allemaal te kunnen en was een start al snel gemaakt. Ik ben begonnen met een kindertas die ik zelf bedacht want iets wat je zelf bedenkt kan ook niet fout gaan was mijn idee….mijn jongste dochter was gek op de tas en maakte ik er meer.


De tweede stap was het maken van ”Granny vierkantjes”. Google “Granny vierkantjes” maar eens, je komt legio mogelijkheden tegen. Heerlijk! Toen ik het snapte ben ik een aantal kussens gaan haken voor de bankjes van de kinderen.


Een volgende stap was het maken van een echte deken. Ook met de ”Granny”. Een aantal van deze dekens volgden want ik vond het heerlijk haken voor de tv.


Voorzichtig heb ik daarna een aantal vierkantjes uit een boekje gehaakt. Bang dat ik het niet zou kunnen. Bang dat ik de beschrijving en de tekening niet zou begrijpen. Maar niets was minder waar! Hiervoor vroeg ik ook hulp van andere haaksters. En….het lukte! Het ene na het andere vierkantje werd gehaakt en aan elkaar gemaakt tot een deken.

Rini ligt +watermerk

Nu ben ik nog steeds gek op haken en alle mogelijkheden die deze techniek geeft!

Tassen, kussens, dekens, omslagdoeken, pannenlappen, mutsen, sjaals, handschoenen, sokken, rokjes, manden en sleutelhangers is nog maar een begin van wat je kunt haken.

Ik hoop dat je net zo veel plezier aan haken beleeft als ik!

Kijk hier voor al mijn haak projecten.

Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie