makkelijke sinterklaas surprise fotoboek
Sinterklaas en/of Kerst

Makkelijke Sinterklaas fotoboek surprise met foto’s en een bijzonder effect.

De mensen die mij kennen weten dat ik uit een Sintofielnest kom. Elk jaar lootjes trekken, cadeautjes kopen voor een klein bedrag en surprises maken. Gewoon gezellig bij elkaar zijn en pakjesavond vieren.

Vorig jaar had ik het lootje van onze schoonzoon getrokken. Een echte loonwerker op boerderijen enzo. Hij heeft een neus voor het maken van mooie foto’s en plaatjes. Deze fotoalbumsurprise paste dan ook best goed bij hem al staat hij zelf vaak niet zo florissant op foto’s hahaha.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek


Nodig voor deze surprise:

  • Een plakboek, schetsboek of notitieboek met dikke pagina’s
  • Stanleymesje en snijmat
  • Schaar, liniaal, potlood, lijm
  • Foto’s die je erin wilt plakken
  • Gedichtje
  • Eventueel doorzichtig plakfolie

Stap 1: Foto’s printen.

Als eerste plukte ik van zijn eigen facebookpagina een mooie foto die hij zelf gemaakt had. Deze drukte ik af en plakte ik voorop het album. Een collage maken van diverse foto’s is ook mooi. Om deze te beschermen kun je het afplakken met doorzichtige plakfolie.

Zo werd dit boek niet ‘Het grote boek van Sinterklaas’ maar ‘Het grote boek van schoonzoon’.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek


Stap 2: Kaders uit het plakboek snijden.

Om het geheel de diepte in de laten gaan sneed ik mbv een stanleymesje kaders uit de bladzijden. Elke keer 5 of 6 pagina’s tegelijk. Bepaal met potlood en liniaal hoe groot het kader moet worden en snijd deze uit. Leg een snij-mat onder de pagina’s.

Het volgende kader maakte ik iets kleiner. Hiervoor nam ik ook weer 5 tot 6 pagina’s.

Elke kader wordt iets kleiner dan het vorige. Zo gaan de pagina’s als het ware de diepte in.


Stap 3: Portretfoto’s uitknippen en inplakken.

Van zijn facebookpagina, uit de app of van Instagram haalde ik allemaal foto’s van hem. Op alle foto’s die ik kon vinden haalde ik zijn hoofd eruit in pasfotoformaat. Door al die koppies in een Word document te plakken kon ik makkelijk het formaat van de portretjes bepalen en ze ook makkelijk vermenigvuldigen. Deze knipte ik zorgvuldig uit en plakte ik in de kaders op verschillende plaatsen.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek
(De eerste pagina van het boek)

Doe wat lijm op de voorkant van de foto (borsthoogte) en plak de foto dan aan de achterkant van de pagina waar je de foto wilt zien.

Plak alle foto’s die je wilt gebruiken op verschillende plaatsen in het album. Boven, onder, links en rechts. Door ze op verschillende plaatsen en pagina’s te plakken ontstaat er diepte in het boek. Hoe dikker het boek, hoe groter de diepte.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek


Stap 4: Laatste pagina.

Op de laatste pagina had ik het kado geplakt. Een kraskalender. Deze kun je zien door het laatste kader.

De laatste regels van het gedicht sluiten ook bij de laatste pagina aan. Zie onderstaande foto.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek


Stap 5: Gedicht maken en erbij plakken.

Maak het gedicht en verdeel dit in logische stukjes. Plak deze stukjes in het foto album. Om schoonzoon niet te veel te laten zoeken naar de volgende gedichtregels plakte ik de pagina’s aan elkaar.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek

Op deze manier hoefde hij niet hopeloos te zoeken naar alle dichtregels en duurde deze surprise niet al te lang wat de kleintjes weer fijn vonden.

makkelijke sinterklaas surprise fotoboek


Tips:

  • Meer surprises die ik maakte zijn hier te vinden
  • Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie