hondenmandje van jeans en pluche
Ook leuk!, Spijkerbroeken

LILY_the_little_dachshund, een heerlijk mandje voor je hondje (of poes) gemaakt van spijkerbroeken en pluche.

Dit is het allerleukste teckeltje dat ik ken. Haar naam is Lily en ze is nieuwsgierig, lief en dapper! Ze luistert goed en toen ik de foto’s wilde maken zeemde ze mijn bril even lekker, hoe handig!

Je kunt Lily volgen op Instagram. Het account heet; Lily_the_little_dachshund. Je kunt haar volgen want ze maakt allerlei avonturen mee. Haar vrouwtje wilde graag een mandje van spijkerbroeken en pluche. Na een middag knutselen hadden we dit resultaat. Ik ben helemaal om! Misschien ga ik ook een keer voor een teckeltje. Manmanman wat is Lily LEUK!

hondenmandje van spijkerbroeken en pluche

De spijkerbroekhoes en de pluche zijn beide apart van elkaar te wassen in de machine. De bodem die er los in zit kan ook gewassen worden maar als ze in de machine is gewassen zal ze daarna wel weer in de goede vorm gesjord moeten worden. Een wasbeurt op de hand kan wel heel goed!


Nodig om het mandje van Lily ook te maken:

  • 2 spijkerbroeken (volwassen maat)
  • Voldoende pluchen stof (dit was een deken met lichtbruine voering)
  • Naaimachine (en alles wat je nodig hebt om te naaien)
  • Rond stuk polyether (de bodem van dit mandje is 40 cm doorsnede en 8 cm dik maar dit kan best dunner zijn)
  • Stevige katoen (hoes om de bodem van polyether)
  • Klittenband

Stap 1: De onderdelen uitknippen.

Bepaal eerst het formaat van de bodem. In dit geval is dat 40 cm doorsnede. Deze cirkel zaagde ik met een elektrisch broodmes uit het polyether maar kun je ook bij de meubelstoffeerder laten doen. Dan wordt het strakker dan dat het mij lukte. Knip uit de stevige katoenen stof een hoes voor het kussen. Op de foto ligt deze op het polyether en is al gestikt. De hoekjes zijn uit de rand geknipt zodat de ronding mooier valt.

Beide spijkerbroeken zijn een stuk onder de kruisnaad afgeknipt en bij één zij-naad doorgeknipt. Deze bovenkanten van de broeken stikte ik bij één zij-naad aan elkaar om de opstaande rand te kunnen maken. Bepaal hoe hoog je de broeken wilt laten. Hier is de hoogte 35 cm. Knip de rand op de juiste hoogte af.

Knip van de broekspijpen een bodem.

Knip ook de bodem en opstaande rand van het pluche. De opstaande rand van dit mandje is 35 cm hoog. Als je wilt dat je pluchen rand een stuk boven de broeksband uitsteekt moet je hier rekening mee houden. Houd ook rekening met de dikte van de bodem van polyether. Het is slim de polyether bodem in de spijkerbroekzak te leggen en dan de hoogte van je pluche te bepalen. Dit was een deken van pluche met een zachte lichtbruine voering. Dit heb ik gebruikt om een mooie afgewerkte pluche zak te maken.


Stap 2: Onderdelen aan/in elkaar stikken.

De naden van de achterkant en voorkant van de broeken stikte ik zo goed mogelijk dicht. Op de foto hieronder heb ik de achternaad tot de bovenkant van de zakken dubbel gestikt zodat het aan de onderkant mooi glad is geworden.

Stik de lange strook van de bovenkant van de broeken aan de ronde bodem. Werk alles af met de lockmachine of een zigzag steek. Nu kan de stof niet meer rafelen en kun je het lekker wassen!

Stik ook de rand van pluche aan de bodem van pluche. Houd met de hoogte van de pluche binnenzak rekening met de dikte van de bodem van polyether.

Op bovenstaande foto is ook de bodem van polyether en stevige katoenen hoes te zien. De zak van spijkerbroeken is klaar en de pluchen binnenzak is klaar.

Om de binnenzak van pluche en de spijkerbroek zak één geheel te laten zijn heb ik aan de broeksband en aan de pluche klittenband gestikt.

De naad van de pluche zak zit bij de gulp van de broek. Als ik deze twee op elkaar houd klit ik beide zakken zo in elkaar. Want door alle dikke stukken van sluiting en broeklussen kon ik niet één lange strook klittenband in de broeksband stikken. Als ik de gulp en naad bij elkaar houd klopt het precies met de strookjes klittenband.


Stap 3: Klaar!

De rand van de pluche binnenzak steekt een stuk boven de jeans uit. Vind je dit niet mooi dan maak je de rand van de pluche wat lager.

Op bovenstaande foto is de rand van de spijkerbroekzak met de pluche een stuk omgeslagen. Zo vond het vrouwtje van Lily het mandje het leukste. En dat vind ik ook. De rand is anders veel te hoog voor zo’n klein hondje. Als je de rand wat lager wilt kun je dit natuurlijk naar eigen wens en inzicht aanpassen.

Haar vrouwtje heeft een lang speeltje aan een lus van de broek gehangen zodat Lily daar mee kan spelen en het mandje naar een andere plek kan slepen.

Lily nam het mandje meteen enthousiast in gebruik!

jeans hondenmandje

Ze duikelde als een blij ei rond in haar mandje!

Haar oortjes flapten vrolijk mee!

Dag leuke Lily dag lief baasje van Lily. Heel veel plezier ermee!


Tips:

  • Gebruik goede jeans naalden (Schmetz naalden zijn fijn)
  • Beide hoezen zijn wasbaar in de wasmachine
  • De bodem van polyether ook maar zal in vorm gesjord moeten worden als die uit de machine komt. Beter is een handwas voor de bodem
  • Heb je vragen of opmerkingen? Leuk! Reageer hieronder. Dan weet ik waar het over gaat en staan alle vragen en opmerkingen bij elkaar.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie