leren weekendtas met geborduurd schilderij en leer
Ook leuk!, Tassen, Tassen

Leren weekendtas naaien van een oud geborduurd schilderij en leer.

Uit de nalatenschap van mijn tante kreeg ik 2 hele mooie geborduurde schilderijen. Voor de ene had ik meteen een bestemming. Een weekendtas wilde ik er een keer van maken. Om die tas te maken mocht ik op audiëntie bij BYIRIZZ in Enschede.

zelf gemaakte weekendtas van leer

Toen ik een klein prutje was hing het, met wol geborduurde schilderij, al bij mijn oom en tante in de woonkamer. Dat was een vast gegeven, ik lette er verder niet op. Maar toen mijn tante in een zorgcentrum ging wonen en dit in haar kamer hing ontroerde het me. Ik bekeek het nu met hele andere ogen dan vroeger toen ik klein was. Ze heeft in haar leven heel veel geborduurd en had 2 van dit soort geborduurde schilderijen in de woonkamer. Ik mocht beide geborduurde schilderijen hebben uit haar nalatenschap en was er heel erg blij mee.

geborduurd schilderij De Aren Lezers.

Zoiets moois verbouwen tot een weekendtas wilde ik graag goed aanpakken dus zocht en vond ik hulp. Twee zaterdagen was ik in het leeratelier van BYIRIZZ in Enschede om daar samen deze tas te maken. Ik voelde me als een kind in een snoepjeswinkel. Werd helemaal blij van alle mogelijkheden daar. Grote tassen, kleine tassen, kleuren leer, stofjes, sluitingen en gespen. Alles was voorhanden, super leuk! Het rode leer had ik eens gekregen van een vriendin en was van een oude bank of stoel gehaald. BYIRIZZ was enthousiast over de kleur en de kwaliteit van het leer. Voor de randjes (pipping) en het lange hengsel koos ik oranje leer van BYIRIZZ.

zelf gemaakte leren weekendtas

Met behulp van mallen mocht ik de onderdelen uit het schilderij en uit het leer snijden. Op een logische wijze werd me steeds iets aangereikt wat ik mocht doen. De industriemachine van BYIRIZZ kende ik natuurlijk niet dus daar moest ik een beetje aan wennen maar het ging best goed.

De bodem van de tas kreeg een stevige binnenkant en 4 nopjes. Op bovenstaande foto kun je goed zien dat het best een ruime weekendtas is. De lange leren schouderband kreeg een mooie gesp. Ik ben helemaal verliefd op deze combinatie.

De tas kreeg een bijpassende binnen voering en een laptop vak van hetzelfde leer als de buitenkant van de tas.

leren weekendtas met laptopvak

Op onderstaande foto is de binnen voering goed te zien. Aan de ene kant zit een vak met rits en aan de andere kant van de tas zit het laptop vak. De randen/naden aan de binnenkant zijn weggewerkt met een strook rood leer van een soepele kwaliteit.

Toen de tas klaar was en ik haar andersom mocht keren raakte ik ontroerd door het mooie geborduurde schilderij. Vroeger hing het altijd aan de muur. Mijn tante had het waarschijnlijk zo’n 60 jaar geleden geborduurd en nu mag het met mij mee als ik op stap ga.

rode leren weekendtas met geborduurd schilderij zelf maken

Ik ben er echt onwijs blij mee!

zelf maken rode leren weekendtas met geborduurd schilderij

BYIRIZZ ontzettend bedankt voor dit mooie resultaat. Zonder jullie was het nooit zo mooi geworden. Had ik al gezegd hoe blij ik ermee ben? MEGA BLIJ!

zelf maken rode leren weekendtas met geborduurd schilderij

TIPS:

BYIRISS maakt vaker leren tassen, riemen en kleine lederwaren op verzoek. Check de website en ontdek wat mogelijk is. Heb je een bijzonder verzoek (zoals ik had), in overleg is er veel mogelijk.

Vorige bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie