jeans kussens
Spijkerbroeken

Jeans- en retro kussens gemaakt voor café Schiller.

Bij ons in het dorp zit café Schiller en daar kom ik graag. Je kunt er heerlijk eten en drinken. Zomer en winter is het daar goed. Als het lekker weer is kun je heerlijk buiten zitten op het terras, onder de veranda, in het prieel of op de loungebank.

rinimaakt Rinimaakt rini maakt Rini spijkerbroeken kussens café Schiller Aalten oerkroeg DIY

Voor deze loungebank heb ik kussens gemaakt. Van spijkerbroeken en leuke retro stof. Niks nieuws om dat te doen maar toch leuk genoeg om even te laten zien. Misschien zitten er handige tips tussen.

rinimaakt Rinimaakt rini maakt Rini spijkerbroeken kussens café Schiller Aalten DIY

Nodig:

  • Oude spijkerbroeken/jasjes
  • Ritsen
  • Naaimachine, schaar, garen etc.
  • Goede jeans naalden (Schmetz)
  • Stof voor de andere kussens

Stap 1: Knippen en naaien.

Bepaal hoe groot de hoezen voor de kussens moeten zijn. Naai de spijkerbroeken aan elkaar tot een lap die groot genoeg is.

Om te zien of alles een beetje recht is leg ik de stukken graag op een tafel of plaatmateriaal met haakse hoeken. Zo kan ik snel zien of ik goed ga. Ik werk graag recht-van-draad zodat de hoezen mooi om de kussens blijven zitten. Hoe groter de kussens hoe belangrijker het is dat je recht-van-draad werkt. Werk alles netjes af met een zig-zag of lock. Zie foto’s bij stap 2.


Stap 2: Rits.

Zet de rits in. Naai, daar waar de rits moet komen, aan beide zijden een stukje op elkaar (leg de goede kant van de stof op elkaar). Strijk de naad open. Dit strijken vergemakkelijkt het inzetten van de rits.

Speld (en rijg) de rits er in en stik vast met een rits-voetje. Ik had zelf rinimaakt plaatjes gemaakt en die heb ik er ook opgestikt. Vond ik grappig 🙂


Stap 3: Zijkanten dicht stikken.

Als de rits er in zit kun je de zijkanten dicht stikken. Doe de rits open voor je dit doet. Als je de rits dicht laat zitten kun je de hoes niet keren.


Stap 4: Doe het kussen in de hoes en klaar ben je!


Tips:

  • Werk de naden netjes af met een zig-zag of lock(machine) zodat de stof niet kan rafelen in gebruik en de was. De kans is groot dat de naden kapot gaan als je deze niet afwerkt.
  • Wil je juist rafels? Stik dan 2 keer over de naad zodat de stof tot aan de stiksels kan rafelen en niet verder.
  • Als je alle stukken spijkerbroek schots en scheef aan elkaar zet is de kans groot dat de hoes draait om het kussen. Dat ziet er niet mooi uit en zit ook niet lekker. Het kan wel maar ik doe dit liever niet. Ik werk het liefste recht van draad met alle stoffen.
  • Houd het strijkijzer paraat als je gaat naaien. Tussendoor naden open of plat strijken maakt het resultaat veel strakker.
  • Alle projecten die ik maakte van oude jeans zijn hier te bekijken.
rinimaakt Rinimaakt rini maakt Rini spijkerbroeken kussens café Schiller Aalten oerkroeg DIY

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie