jute tas haken rinimaakt rini maakt
Haken, Tassen

Fleurige hoes om de jute tas haken met naald 4

Heel veel mensen hebben inmiddels een juteĀ boodschappen tas van een bekende supermarkt gepimpt met een mooie gehaakte hoes. Als je googled op “jute tas haken” en kijkt bij afbeeldingen kom je legio voorbeelden tegen.

Erg leuk om al die creaties te bekijken en te fantaseren over je eigen tas. Ook ik heb een leuke hoes gehaakt voor mijn jute tas.


Deze jute tas heb ik gekregen van de (Duitse) bakker omdat wij daar altijd 5 of 6 Korni-broden bestellen. Deze tas is voor deze broden gemaakt. Er passen precies 6 van deze broden in. Nadat ik wat voorbeelden bekeken had heb ik mijn eigen ontwerpje gemaakt.


Mijn wensen lijstje bestond uit:

  • Bloemen borduren op de tas
  • strepen in verschillende kleuren
  • restjes op maken

In mijn hoofd was het ontwerpje nog niet helemaal af maar ach al doende ontstaat er vast een beeld!
En dat was ook zo….

jute tas haken rinimaakt rini maakt

Korte werkbeschrijving:

De bodem.

Ik ben begonnen met de bodem in vasten. Daarop heb ik de tas in de hoogte gehaakt met vasten. Omdat ik strepen wilde maar dit toch wat saai vond heb ik in elke streep een paar keer een vaste een toer lager in gestoken. Je ziet de kleuren verspringen. Een soort zigzag naar beneden. Dit leek mij grappig. Toen ik de juiste hoogte had ben ik de tas gaan borduren met bloemen en hartjes.

bodem en watermerk

jute tas haken rinimaakt rini maakt

De rand.

Op de rand heb ik twee kleine schulprandjes gehaakt. De donker rode aan de binnenkant zodat die naar binnen over de rand van de jute tas valt. Het oranje schulprandje heb ik aan de buitenkant gehaakt zodat die naar buiten krult. De nieuwe gehaakte hoes heb ik bovenaan vast gemaakt met naald en draad. Zie foto’s hier onder;

schulprandje + watermerk

tas + watermerk

De hengsels.

Voor de hengsels heb ik twee langwerpige lapjes gehaakt die ik later om het hengsel vast haakte met een ander kleurtje. Op de foto’s hier boven is het te zien.


De hoes.

Ik had een aantal tassen gezien met een hoes die te ruim was. Dat vond ik erg lelijk dus nam ik me voor om mijn hoes lekker strak om de tas te haken. Nou dat heb ik geweten want toen de hoes voor de eerste keer om de tas ging bleek die veel te strak. De tas werd helemaal naar binnen gedrukt door de hoes. Ik bleef echter stug door haken…..want ik had geen zin in “achteruit haken”.  Maar al die tijd wist ik ook niet hoe ik dat precies op zou lossen….. ik hoopte dat ik de oplossing in de loop van het proces wel zou bedenken…..en dat was ook zo pfuw…

Toen de tas helemaal klaar was  heb ik deze gevuld (flink aanduwen) met lappen stof en bollen garen zodat de tas mooi opgespannen was. Vervolgens heb ik de opgespannen tas nat gemaakt met een plantenspuit, bedekt met een schone theedoek en er over gestreken met een strijkbout (stand katoen). Het was een spannend experiment maar het lukte. Toen de tas afgekoeld was heb ik de vulling er uit gehaald en viel de hoes mooi om de tas. Dit hele proces is natuurlijk geen aanrader want de rek is uit het garen maar voor mijn tas werkte het perfect!


Klaar!

jute tas haken rinimaakt rini maakt

Tips:

  • Het is een fijne tas geworden waar ik echter geen brood meer mee haal bij de bakker.Vind ik hem veel te mooi voor šŸ™‚
  • Bovendien is het een fijne ruime tas voor haakwerkjes!
  • Draadjes wegwerken vind ik niet zo leuk, dat doe ik bij voorkeur tijdens de thee bij een vriendin.
  • Andere projecten die ik haakte zijn hier te vinden.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie