Hootchie Koe festival Achterhoek
Ook leuk!

Het vroleukste Hootchie Koe festival in Varsseveld.

Dit festival is sinds een paar jaar een vroleuk festival in de Achterhoek. Voor grote mensen zijn er verschillende bandjes. Voor kleine mensen is er ook genoeg te doen. Op culinair gebied kun je uit alle windstreken een lekkere hap halen.

Aan mij werd gevraag “iets” te doen voor de kinderen. Ik bedacht de FREAKY FOTOSHOOT.

Simpel maar erg leuk. Ik heb een paar grote fotolijsten gemaakt. Men kon zich verkleden, in zo’n fotolijst gaan staan en VOILA! Foto’s maken en digitaal opsturen naar de deelnemers.


Een paar freaky foto’s zijn hier te zien. Oja dit project deed ik niet alleen. Mijn favoriete buurmeisje Ingrid en ik deden het weekend samen 🙂

Dit is de grote lijst. Daar kunnen volwassenen ook makkelijk in. Al duurt het wel ff voor zo’n groepje dames allemáál leuk dezelfde kant op kijken hihihi

rinimaakt.nl Rini maakt Hootchie Koe festival Achterhoek
rinimaakt.nl Rini maakt Hootchie Koe festival Achterhoek

Vlogster Leoni Goudkuil met vriend Gijs was er ook. Leoni maakte van het hele festival opnames en kwam ook even bij ons langs. Meer over Leoni vind je hier.

rinimaakt.nl Rini maakt Hootchie Koe festival Achterhoek

Ik had ook 2 kleine lijsten gemaakt. Eentje met speelgoed versierd en één met sloophout.

rinimaakt.nl Rini maakt Hootchie Koe festival Achterhoek

rinimaakt.nl Rini maakt Hootchie Koe festival Achterhoek

Hoe maak je deze grote fotolijsten?

Wat heb je nodig:

 • (Oude) planken
 • Houtlijm
 • Schroeven, boormachine etc. (of zoals ik het deed met een spijker tacker)
 • Versieringen (speelgoed, stofjes, sloophout, (golf)karton wat-je-maar-wil)
 • Verf
 • 3 Spuitbussen goudverf + mondkapje
 • Handvatten
 • MDF voor het embleem van Hootchie Koe
 • Plakkaat verf
 • Spuitlak
 • Goudverf + kwast

Stap 1: Planken op maat zagen:

Bepaal de maat van de lijsten. Maak van de (oude) planken het frame. Lijm en schroef dit aan elkaar.

Voor extra stevigheid bevestigde ik in alle hoeken een extra stuk plank. Zie foto.

Zo deed ik het bij alle lijsten.


Stap 2: Verven.

De achterkant verfde ik in een gezellig kleurtje. Dan lijkt het al heel wat.


Stap 3: Versieren van de fotolijsten.

Het sloophout lijmde ik met flink wat houtlijm op de lijst. Met de spijker tacker zette ik het allemaal extra vast. Dit liet ik een nachtje liggend drogen. Om de lijst goed vast te kunnen houden heb ik aan de achterkant aan beide zijden een handvat geschroefd. Deze lijst is nu klaar.

De speelgoed lijst heb ik helemaal versierd met stofjes, speelgoed, frutsels en zo meer. Dit zette ik ook vast met de spijker tacker.

De grote gouden lijst heb ik versierd met golfkarton dat ik in verschillende vormen knipte. Dit zette ik vast met nietjes in de tacker. Daarna maakte ik de lijst verder af met toiletrolletjes.


Stap 4: Gouden lijst goud spuiten.

De grote lijst met golfkarton heb ik met 3 bussen goudverf goudkleurig bespoten. Daarvoor legde ik hem in de schuur op de grond. De hele omgeving dekte ik af met karton en plastic. Het mondkapje is geen overbodige luxe want het stinkt nogal.


Stap 5: Handvatten op de lijst maken.

Om de kleine lijsten goed vast te kunnen houden tijdens de shoot heb ik aan de achterkant 2 handvatten geschroefd. De sloophoutenlijst was wat zwaar maar de speelgoed lijst was prima vast te houden tijdens de shoot.


Stap 6: Hootchie Koe schilderen.

De koe voor de gouden lijst heb ik groot nagetekend en uit MDF gezaagd. Daarna is hij met goudverf beschilderd en op de lijst gemaakt.

Het embleem van Hootchie Koe heb ik voor de kleine lijsten nagetekend op MDF, uitgezaagd en geschilderd met plakkaatverf. Als extra bescherming heb ik het met een paar flinke lagen spuitlak bespoten.


Tips:

 • De grote lijst staat rechtop in het terrein. Hiervoor boorde ik met een grondboor gaten in de grond. Vervolgens zette ik een houten paal in dat gat en knoopte de lijst aan de paaltjes vast met een stuk touw. Ging super goed!
 • De grote lijst is het meeste gebruikt. De kids en volwassenen gingen er meteen achter staan. De volgende keer zet ik de kleine lijsten ook rechtop vast in het terrein
 • Ik had heeeeel veeeel verkleedkleren meegenomen. Kinderen vinden kiezen uit heel veel lastig. Hoewel ik dat helpen uitkiezen wel weer erg gezellig vond! (toch neem ik een eventuele volgende keer minder mee)
 • Met name de hoofddeksels en veren boa’s waren in trek. Dat staat meteen leuk.

rinimaakt.nl Rini maakt Hootchie Koe festival Achterhoek

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie