rinimaakt rini maakt spijkerbroek spijkerbroeken deken plaid kleed
Spijkerbroeken

Drie gewatteerde dekens van spijkerbroeken

Omdat ik heel veel spijkerbroeken had gekregen na mijn oproepje op Facebook en ik genoeg keukenschorten had gemaakt, besloot ik er een deken van te maken.

Gewoon lapjes knippen uit alle broeken en aan elkaar naaien! Zo gezegd zo gedaan al kwam ik wel wat dingetjes tegen. Er zitten namelijk heel veel dikke naden en metalen studs in spijkerbroeken! Daar moest ik natuurlijk rekening mee houden. De studs die in de weg zitten verwijder ik met een tangetje.

De “eenvoudige spijkerbroek deken” die ik al eerder maakte is natuurlijk het uitgangspunt. De eenvoudige deken is zonder voering. Je kunt de werkbeschrijving hier vinden op mijn website.

De dekens die ik hier laat zien zijn wel gevoerd. Ik hoop dat je door mijn foto’s en verhaal zelf aan de slag gaat!


Dit is de EERSTE GEWATTEERDE DEKEN die ik maakte.

rinimaakt rini maakt spijkerbroek spijkerbroeken deken plaid kleed

Deze heb ik cadeau gedaan aan de zoon van een vriendin. Om het een echte warme wegkruip deken te laten zijn heb ik er een slaapzak tegenaan gestikt.

Poeh…..daar kreeg ik het warm van want het was zwaar en groot. Om door de spijkerstof laag en de laag van de slaapzak te stikken gebruikte ik mijn fabrieksmachine waarin naald 130 zit. Ik denk niet dat dit met een normale huishoudnaaimachine gaat.

Voor de korte kanten heb ik vierkanten geknipt van de band van de broeken of van de broekspijpen. De lange kanten van de deken heb ik afgewerkt met stevig canvas band dat ik toevallig bij de kringloopwinkel tegen kwam. Tja soms heb je mazzel!

rinimaakt rini maakt spijkerbroek spijkerbroeken deken plaid kleed

Voor deze deken heb ik ook verschillende stukken aan elkaar gezet in één vierkant. Dat is niet handig want je krijgt zo extra veel dikke stukken. Daar moet je rekening mee houden als je alles aan elkaar stikt.

deken-joost-watermerk-2

Het canvas voor de (lange) zijkant van de deken vond ik heel toevallig bij de kringloop winkel. Een rol blauw en een rol bruin. De blauwe canvas heb ik gebruikt voor deze deken. Die heb ik goed vast gespeld en geregen voor ik die in één keer doorstikte met de deken.

De zoon van mijn vriendin was echt SUPER BLIJ met de deken en dat motiveerde mij om er nog één te maken.!


Voor de TWEEDE GEWATTEERDE DEKEN 

heb ik als voering een leuke katoenen stof gebruikt en een dekbed als vulling. De deken heb ik op dezelfde manier gemaakt als de deken hier boven. Hij was zwaar en onhandig maar MOOOOOOI!!!

deken-2-watermerk
rinimaakt rini maakt spijkerbroek spijkerbroeken deken plaid kleed

Deze deken heb ik verkocht op een marktje. Een hele enthousiaste dame kwam steeds bij mijn kraampje kijken. Ze wilde steeds even checken of de deken er nog was. Ineens zei ze dat ik de deken verkocht had! Dat zij verliefd geworden was op mijn deken vond ik het mooiste van alles!

Voor de sier heb ik zelf pipingband gemaakt en tussen het bruine band en de spijkerbroeken gezet. Hoe je zelf pipingband maakt is hier te zien alleen heb ik een rechte strook stof genomen i.p.v. schuin omdat ik geen bochten wilde maken.

Het bruine canvas kocht ik bij de kringloop. Ik heb het om de (lange) zijkanten gespeld en geregen waarna ik het in één keer kon doorstikken.


De DERDE en VIERDE GEWATTEERDE DEKEN

heb ik gemaakt van de spijkerbroeken, leuke katoenen stof en een laag fiberfill (ook wel Dacron genoemd). Dit was het beste. Niet te dik en te zwaar, precies goed!

rinimaakt rini maakt spijkerbroek spijkerbroeken deken plaid kleed

Mijn oudste dochter is helemaal weg van deze stoere spijkerbroeken en lieve roosjes deken. Deze deken ligt bij haar op bed.

rinimaakt rini maakt spijkerbroek spijkerbroeken deken plaid kleed

Deze deken is hetzelfde als de roosjes deken. Een laag spijkerbroeken, fijne katoenen stof en fiberfill (ook wel Dacron genoemd). Dit is ook een heerlijke deken geworden om lekker in weg te kruipen op de bank of in bed. Bovendien is hij prima te wassen in de wasmachine. De maten zijn 1.25 m. breed x 1.85 m. hoog.


Tips:

  • Gebruikt goede jeans naalden.
  • Neem de tijd, het is een flinke klus zo’n spijkerbroekdeken maken.
  • Werk de stukken spijkerbroek zoveel mogelijk af met een zigzag of lock want dat voorkomt rafelen en zo gaat de deken langer mee.
  • Alle andere spijkerbroek projecten die ik maakte zijn hier te bekijken.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie