gehaakte poezenmand
Haken

Gehaakte hangende poezenmand van Zpagetti garen

Bij de buren kregen ze kittens en daar wilde ik een knus mandje voor haken die je op kunt hangen. Een paar restanten Zpagetti garen (ook wel bandjes garen) had ik nog dus aan de slag!

Ik had eens van die leuke hangende opbergzakken gezien die gehaakt waren en gemaakt waren door #AK-AT-Home. Dit idee moest het worden, maar dan een klein beetje anders. Zo is mijn gehaakte poezenmand van Zpagetti uiteindelijk geworden!

gehaakte hangende poezenmand

De eigenaresse van de kittens kan er zelf een kussentje in leggen voor de poezen. Ze kan ook een lekker zacht dekentje of zo nemen. Ik maakte er een rond en ovaal gelamineerd plankje in voor de stevigheid maar dit hoeft natuurlijk niet, wat ze zelf lekker vindt voor de poezen. Ze kan kiezen welke ze wil, de ronde of ovale plank als bodem.

Doordat dit bandjesgaren veel dikker is dan het garen dat AK-AT-Home gebruikte wordt deze #OpbergzAK ook groter. Ik zal mijn best doen uit te leggen wat ik deed.


Nodig voor deze poezenmand:

  • 1200 gram bandjes garen (Zpagetti)
  • Haaknaald nummer 10
  • Grote stevige ring 6 cm doorsnede
  • eventueel stuk gelamineerd hout voor de cirkel doorsnede 27 cm of voor het ovaal 27 x 37 cm
  • Eventueel een decoupeerzaag
  • Het patroon van de #OpbergzAK is hier te vinden

Stap 1: Starten met 6 lossen en dan doorrrrr

Volg het patroon van AK-AT-Home tot en met toer 16.


Stap 2: Minderen

Minder vanaf toer 16 de volgende 5 toeren zoals in het patroon staat.


Stap 3: De zwarte rand haken

Start boven in de #OpbergzAK met zwart bandjesgaren. Haak de rand met vasten zoals die zich voor doen. De tweede ronde zwart haak je kreeftensteek. Dit zijn gewoon vasten maar dan achteruit gehaakt. Dit maakt een leuk randje en gebruik ik vaak voor het afwerken van een rand!

Begin met de kreeftensteek en sla 5 keer 1 vaste over (je mindert nu). Haak de kreeftensteek verder naar de onderkant en kijk wat het midden van de zak is. Minder aan beide kanten van het midden 5 vasten. Haak weer verder naar boven en minder in de top ook weer 5 keer een vaste van de vorige toer. Zet in de top de ring vast met 3 vasten en haak om de ring verder met het zwarte bandjesgaren.

Als de ring omgehaakt is haak je de bovenste 4 of 5 steken van beide kanten aan elkaar. Ook weer met de kreeftensteek. Zie onderstaande foto. Als er genoeg bovenste steken dicht gehaakt zijn (misschien vind jij 10 mooier of beter?) haal je het garen door de lus en werk je deze weg in de gehaakte steken naar boven. Wikkel het zwarte bandjes garen een flink aantal keren om de aanhechting en werk weg/hecht af aan de achterkant.


Stap 4: Plankje maken en klaar is de poezenmand.

Knip uit karton een cirkel of ovaal waarvan je denkt dat die gaat passen. Maak dit zo goed mogelijk op maat. Zaag met de decoupeerzaag een cirkel of ovaal uit het hout en leg dit in je gehaakte poezenmand.

gehaakte hangende poezenmand

Een kussentje er in leggen of een lekker zacht dekentje kan natuurlijk ook heel goed!

gehaakte poezenmand

Nu alleen nog een leuk plekje zoeken waar de nieuwe gehaakte poezenmand kan hangen bij jou thuis!


Tips:

  • De mand die ik haakte is niet erg groot merkte ik. De kitten paste er natuurlijk makkelijk in en de moeder paste ook wel maar de mand mag best iets groter zijn.
  • Kijk voor alle andere dingen die ik haakte hier.
  • AK-AT-Home maakt super leuke dingen. Ze heeft ook Instagram en Facebook!
  • Door middel van onderstaande link is het patroon ook te downloaden.

Wat later kreeg ik van de eigenaar van deze poes dit filmpje. Ik vind het mega schattig en heel leuk dat de poezenmand geaccepteerd is door de poes en gebruikt wordt waar die voor bedoeld is.


Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.


Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie