free form crochet
Haken

Vrije Vorm haken muts en wanten / Free form crochet.

Had ik al gezegd dat ik gegrepen was door het Vrije Vorm Haken? Vind je het niet cool?!!!! Dit heb ik ontdekt door José Dammers. Super leuk om workshops met haar de doen. Het haken is even wennen want het gaat niet om tellen of patroontjes maar om de vrije vorm.

rinimaakt free form crochet

Er zijn allemaal kleine (veelal) rondjes gehaakt met verschillende steken en garens. Deze zijn aan elkaar gehaakt en tot één geheel gevormd. Free Form crochet / Vrije Vorm haken is niet moeilijk maar loslaten van patroontjes en het tellen van steken wel merkte ik. Ook hier geldt weer; al doende leert men.

De muts en de wanten moesten natuurlijk vaak gepast worden om te kijken of het goed zat.

Via josés haak art op facebook is ze te vinden. Op verzoek geeft ze door heel Nederland workshops. Ik begon met de basis Free Form workshop. Daarna een tweede Free Form workshop en toen haakte ik deze wanten en muts!

rinimaakt free form crochet

De wanten werden gevoerd met fleece zodat ze heerlijk warm zijn.

Super leuk om te doen en een super mooi resultaat! Ben ik zo maar wéér verliefd op iets wat ik zelf maakte!


Tips:

  • Zin om dit ook te doen? Neem contact op met José Dammers
  • Josés haak art op facebook
  • Josedammers op Instagram
  • Ideaal om restjes garen te verwerken
  • Er is voornamelijk verloopgaren gebruikt maar omdat dit een groter project is dan Free Form Crochet 1 gebruikte ik ook effen garen (zie boord van de muts)
  • Garen met glim en pluis geven een leuk effect
  • Maak niet te dikke stukken in de handpalm, dat zit niet lekker als je de handen aan het stuur van fiets of auto hebt
  • Kijk ook hier en hier voor mijn andere Free Form crochet avonturen
  • Mijn model zei dat ze niet erg fotogeniek was…..daar moest ik even van bijkomen toen ik deze foto zag….hahahaha grapjas je bent PRACHTIG!
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie