dienblad met voetbalplaatjes
epoxy, Ook leuk!

Voetbalplaatjes, dienblad en epoxy kunsthars.

Sommigen weten het, anderen niet maar ik voetbal alweer jaren in een LIEFHEBSTERS team.

In dit team zitten allemaal vrouwen die vroeger gevoetbald hebben. In 2005 hebben we dit weer opgepakt en sindsdien voetballen we weer elke donderdagavond een leuke pot.

Ik vertel het niet zo vaak en als het ter sprake komt zeg ik dat ik het alleen doe als het donker is…….dat is wel zo ongeveer mijn niveau…..


Het gaat me ook niet om mijn prestaties op het veld maar om de voetbalplaatjes van mijn cluppie.

In 2018 gaf mijn cluppie een album uit met meer dan 1000 plaatjes van alle voetballers die op dat moment bij de club speelden. Het hele dorp was in rep en roer want iedereen was in de ban van de plaatjes!

Ook wij, de LIEFHEBSTERS, werden op de foto gezet! Super leuk natuurlijk.


Als snel ontstond bij mij het idee iets met deze plaatjes te doen…maar wat? Al snel ontstond het idee wat dienbladen te maken. Zo gezegd zo gedaan….

Ik heb een aantal proefjes gemaakt waaronder een dienblad met al “mijn” meiden er op. Helaas werd het resultaat niet zoals ik hoopte…alle plaatjes waren doorweekt door de epoxy…


Ik deed nóg een poging. Deze keer kregen de plaatjes een beschermlaag met blanke lak uit een spuitbus. De rand plakte ik af met schilderstape en maar liefst 8 lagen blanke lak spoot ik op de plaatjes.

Toen alles goed gedroogd was heb ik weer epoxy aangemaakt en over een nieuw dienblad met onze plaatjes verdeeld. En ja hoor! Het lukte!

rinimaakt.nl epoxy dienblad met voetbalplaatjes

Deze keer bleven de plaatjes heel mooi! Door de epoxy krijg je een glanzende, glas heldere beschermlaag. Al zullen er door gebruik vast de nodige krassen op komen.


Tips:

  • Mijn epoxy bestelde ik bij polyesterShoppen.nl
  • Ik gebruikte resin epoxy giethars + verharder maar er is nu ook UV bestendige resin epoxy giethars. Dan hoef je er zelf geen UV spul in te doen.
  • Maak proefjes met de plannen die je hebt. Zo voorkom je dat je dingen krijgt waar je tóch niet zo blij mee bent. Ik had voldoende plaatjes dus ik kon naar hartenlust experimenteren.
  • Alle LIEFHEBSTERS hebben toestemming gegeven de foto’s te mogen gebruiken voor alles wat te maken heeft met rinimaakt.nl
  • In 2010/2011 had AZSV ook al een voetbalplaatjes boek! Erg leuk om de verschillen te zien.
  • Leuk weetje: Maarten (van Boer zoekt vrouw 2018. Hij kreeg verkering met Michelle. Een champignonkweker uit Brabant) is keeper bij AZSV
  • Een gasbrander heb ik niet maar mijn verf-afbrand-föhn werkt uitstekend in de warmste stand.
  • Per dienblad is ongeveer 150 gram epoxy nodig.
  • ojee ook weer zo’n verslavend leuke bezigheid die epoxy!

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie