dienblad met epoxy
epoxy, Ook leuk!

Dienblad 4 met retro stof en epoxy kunsthars.

Dit is ook weer zo’n mega leuk retro stofje dat lag te wachten op een leuke bestemming.

Deze stof is gebreid én op een donker dienblad gemaakt. Dát is toch net iets anders dan geweven stof plakken op een doorzichtig dienblad. Of op een dienblad dat dezelfde ondergrond kleur heeft als de stof die je er op wilt plakken.


Deze gebreide stof is eerst met een beetje houtlijm in het dienblad geplakt. Let op dat je niet te hard drukt. Er ontstaan dan donkere plekken omdat de gebreide stof plat gedrukt wordt in de lijm. Deze donkere plekken kun je niet herstellen.

Toen dat droog was zijn er 8 lagen blanke lak op gespoten. Elke laag goed laten drogen!!

Toen al die lagen blanke lak goed gedroogd waren is het dienblad in 1 keer afgegoten met epoxy. De belletjes die naar boven kwamen zijn er uit geblazen met de verfföhn op de heetste stand. Controleer dit de eerste 2 uur regelmatig.

De stof is best mooi van kleur gebleven door de dikke laag blanke lak. Als dit niet gedaan was raakte de stof doorweekt met epoxy. De stof werd dan heel donker van kleur omdat het dienblad donker van kleur is.


Tip:

  • Het effect is meestal het mooiste als de stof geplakt wordt in een wit (licht) dienblad of in een doorzichtig dienblad!
  • Kijk hier om te zien en te lezen wat ik nog meer van epoxy maakte. Er staan vast handige tips en weetjes tussen.
  • Ik gebruikte resin epoxy giethars + verharder maar er is nu ook UV bestendige resin epoxy giethars. Dan hoef je er zelf geen UV spul in te doen.
  • Per dienblad is ongeveer 200 gram epoxy nodig en 120 gram verharder.
  • Zo is ook een dierbaar (stukje) stof leuk te verwerken in een mooi en praktisch aandenken. Een prachtig cadeau voor de ontvanger!
  • Lees en kijk je hier eerst in over epoxy.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie