foto dienblad
epoxy, Ook leuk!

Dienblad 3 met zwart/wit fotoafdruk en epoxy kunsthars.

Via de Facebookpagina van een oud schoolvriendinnetje scoorde ik deze oude foto van haar en haar broers.

Toen ze haar eigen huisje betrok wist ik meteen dat ik met deze foto iets wilde doen…. aangezien we nogal ver uit elkaar wonen en ik graag uren lang met haar thee leut werd het dit dienblad.

rinimaakt.nl foto op dienblad

Voor dit cadeautje is een houten dienblad gekocht bij de Kringloop. De foto is gescand en op A4 formaat en geprint met een Inktjetprinter in zwart/wit.

Met behulp van houtlijm werd de afbeelding glad op het dienblad geplakt. Laat het een nacht goed drogen. Daarna kan het witte papier er af gewreven worden m.b.v. water. De afbeelding blijft op het hout zitten.

Kijk hier hoe ik dat deed!

Toen de afbeelding droog was is met een zwarte Posca marker een versiering rond de foto getekend. Deze is opgeschuurd toen de stift droog was.

Het hele dienblad is afgegoten met epoxy giethars. Wel eerst even goed checken of alle stof en rommeltjes weg zijn want die zie je terug in de epoxy. De luchtbelletjes werden voorzichtig weggehaald met de verfföhn op de heetste stand. Kijk na een uur nog eens (en een uur later nog eens) of er nieuwe belletjes zijn gekomen. Haal deze dan ook weg m.b.v. de verfföhn in de heetste stand.

Op deze manier had ik een mooi, persoonlijk en origineel cadeautje voor mijn dierbare vriendinnetje in haar nieuwe huis!


Tips:

  • Kijk voor je begint even bij de andere dingen die ik maakte met epoxy. Er staan vast nuttige tips en handige weetjes in!
  • Per dienblad gebruikte ik 200 gram epoxy en 120 gram verharder.
  • Lees je in voor je epoxy gaat gebruiken. Alle informatie vond ik bij PolyestherShoppen.
  • Ik gebruikte resin epoxy giethars + verharder maar er is nu ook UV bestendige resin epoxy giethars. Dan hoef je er zelf geen UV spul in te doen.
  • De epoxy is pas echt uitgehard na 3 á 5 dagen. Dit hangt af van de dikte van de epoxy laag en omgevingstemperatuur.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie