foto dienblad
epoxy, Ook leuk!

Dienblad 1 met echte foto’s en epoxy kunsthars.

Zoals jullie merken heb ik de epoxy smaak enorm te pakken! Omdat ik dol ben op foto’s probeerde ik ook een dienblad te maken met een aantal van mijn favoriete foto’s van dit moment.

En kijk eens hoe COOL, hoe GAAF en hoe VET!!!

Een hele serie foto’s in een dienblad met een glasheldere toplaag van epoxy!

rinimaakt.nl epoxy foto dienblad

Bij de HEMA zijn diverse foto’s besteld. De foto’s werden uitgeknipt in allerlei vormen en daarna met houtlijm in het dienblad geplakt. Toen alles droog was werd het geheel afgegoten met epoxy giethars. De luchtbelletjes werden zachtjes weggeblazen met een verfföhn op de heetste stand.

Na 3 á 5 dagen was de epoxy echt uitgehard en het dienblad klaar voor gebruik.

rinimaakt.nl epoxy foto dienblad

Op bovenstaande foto is goed te zien dat er een glanzende, heldere laag op de foto’s ligt.

Het dienblad is klaar voor gebruik en morsen met koffie/thee en lekkers is geen punt. Met een sopje is het blad zo weer schoon en fris!


Tips:

 • Voor je echt aan de slag gaat is het verstandig eerst wat proefjes te doen. Misschien lopen de kleuren uit als je er epoxy op giet? Blijft de afbeelding mooi of moet er eerst een dikke laag blanke lak op? Ik deed volop proefjes met de voetbalplaatjes voor ik aan het echte werk begon. Voor ik aan dit foto avontuur begon heb ik ook eerst wat proefjes gedaan.
 • Hier zijn mijn andere epoxy avonturen te zien en te lezen. Misschien goed om even door te nemen? Er staan vast handige weetjes en tips bij.
 • Per dienblad (48 x 33 cm) is ongeveer 200 gram epoxy en 120 gram verharder nodig.
 • Ik gebruikte resin epoxy giethars + verharder maar er is nu ook UV bestendige resin epoxy giethars. Dan hoef je er zelf geen UV spul in te doen. Deze foto’s bestelde ik bij de HEMA, geen idee of je met foto’s die ergens anders bestelt hetzelfde, mooie resultaat krijgt.
 • De koffie die ik dronk heet Crazy Chocolat. Deze is te drinken bij de Lekkerneij.
 • Bekijk en lees voor je begint alles over epoxy en de verwerking daar van. Dit voorkomt teleurstellingen. Dit deed ik bij Polysthershoppen.nl

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Oda Houthoofd 1 maart 2021 op 09:12

  Ik zou graag een zelfgemaakt kantwerkje laten verwerken in eer dienblad.
  Zou jij dat willen dien voor mij ?
  Oda Houthoofd.

  • Reageer rinimaakt 15 maart 2021 op 19:21

   Hoi Oda,
   We hebben inmiddels contact gehad.

   groeten Rini

  Plaats een reactie