gehaakte deken CAL 2017
Haken

CAL 2017 Double Trouble, een gehaakte eenpersoons deken met naald 4.

Begin 2017 is er weer een CAL (Crochet ALong) gestart. Samen met een paar buurvrouwen ben ik ook weer begonnen.

In 2014, 2015 en 2016 deed ik ook mee. Hartstikke leuk om te doen. Dit keer zitten er ook stukken Tunisch haken in. Nu had ik een klein beetje ervaring met Tunisch haken in een sjaal (deze vind je hier) maar er zijn heel veel verschillende soorten Tunische steken. Die wilde ik graag leren kennen!

Dit is een stukje van mijn deken, deze CAL loopt nog een tijdje door in 2017 dus we haken rustig elke week verder.

rinimaakt Rini maakt Rini Maakt CAL 2017 haken

Het is weer heerlijk om te doen!


Week 29 is de laatste week van deze CAL. De laatste 3 weken heb ik ook keurig gehaakt maar de deken werd veel te lang. Ik heb daarom besloten de boel uit te halen en de deken tot en met week 25 te laten zitten. Toen heb ik de rand er om gehaakt. Je kunt kiezen uit 2 randen. Eerst maar eens een paar rondjes vasten haken en dan een rood randje er om besloot ik.

rinimaakt CAL 2017 haken

Mijn CAL 2017 is klaar. Heel mooi geworden. Het was weer een prachtig haakavontuur.

Mijn deken weegt 1900 gram en is gehaakt met haaknaald 4..
Het formaat is 1.50 x 2.10 m.
Er is gestart met een lossen ketting van 223 steken.

rinimaakt CAL 2017 haken

Wil je ook deze deken maken? Kijk dan op het Blog van Jolanda. Via deze link kom je op de pagina van haar blog waar de start van de deken uitgelegd wordt. (Heel nuttig om eerst te lezen!). Via deze link kom je bij week 1 van de deken.


Tips:

 • Tel elke keer weer je steken! Ik spreek uit ervaring! ­čÖé
 • Foutloos is mijn deken niet maar ik heb er met veel plezier aan gewerkt en veel haak steken en patronen geleerd.
 • Draadjes wegwerken met een stopnaald is niet het leukste werk. Dit deed ik graag als ik bij een haakvriendin op visite was. Lekker bij kletsen en ondertussen draadjes weg werken! Een prima combi!

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Nellianne 6 november 2017 op 21:25

  De Kleurstelling van je deken spreekt me heel erg aan, lijkt me leuk voor op het kamertje van onze dochter. Mag ik vragen welke wol je hebt gebruikt?
  Alvast bedankt.

  • Reageer rinimaakt 7 november 2017 op 12:22

   Wat leuk dat je de kleuren aanspreken. Ik heb voor deze deken garen gebruikt van de Wibra.
   groetjes Rini

   • Reageer Nellianne 7 november 2017 op 13:31

    Bedankt voor je reactie. Met de CAL van 2014 heb ik ook meegedaan. En vorig jaar de droomdeken van wolplein, ook echt een aanrader! Ik zit nu nog even te dubben, ga ik weer aan zo’n ‘groot’ project beginnen… Het kriebelt wel als ik zulke mooie plaatjes zie. Groetjes Nellianne

  Plaats een reactie