rinimaakt rini maakt cal 2016 CAL haken crochet
Haken

CAL 2016 Chrocet ALong, gehaakte 2 persoons deken op naald 4.

Crochet ALong (afgekort als CAL) betekend zoiets als Haak Maar Mee.

Na de CAL 2014 en de CAL van 2015. Besloten de buurvrouwen en ik nog een keer samen mee te doen met de van CAL 2016. Enthousiast door de deken van 2015 en door alle gezellige avondjes. Enthousiast door onze prachtige dekens die ondanks hetzelfde patroon toch zo anders bleken te zijn.

Voor dit haakavontuur van 2016 volg ik het blog van Jolanda. Ik heb 50 bollen wit (100 gram per bol) gekocht bij een low budget winkel. We zijn inmiddels bijna aan het eind van deze CAL gekomen. 3 buurvrouwen zijn begin 2016 ook begonnen met een deken. 1 buurvrouw haakt aan een andere deken.


Deze deken wil ik op ons eigen bed doen. Daarom haak ik hem helemaal in het wit. Bovendien maak ik een 2 persoons-deken. Het patroon gaat uit van een éénpersoons deken. Ik begon met 312 + 7 steken op haaknaald 4.

rinimaakt rini maakt cal 2016 CAL haken

Feest!

Deze deken is ook weer een feest om te maken. Elke vrijdag zoek ik snel op het blog van Jolanda naar de toeren die gehaakt moeten worden. Als ik de juiste pagina’s heb uitgeprint doe ik ze in de ‘CAL 2016′ map in mijn haaktas. Ligt het mooi klaar om ’s avonds voor de buis mee te beginnen. Al zijn er toeren die ik beter niet voor de buis kan haken. Ook bij deze deken moet ik soms “achteruit haken”……………. 🙁 En ook bij deze deken heb ik een dip gehad na de zomervakantie. Ik had er ff geen zin meer in! Tja dan moet je dus ECHT even doorzetten!

rinimaakt rini maakt cal 2016 CAL haken

Ik vind het fijn om deze deken met een paar buurvrouwen te haken. Patronen lezen valt me soms niet mee. Anderen zijn er beter in en als het nodig is kan ik mooi vragen hoe zij het doen. Kunnen we meteen bij praten en samen een kopje thee drinken.


Januari 2017.

De deken heb ik inmiddels af, de cal 2016 is afgerond, het haakavontuur is afgelopen. Dit zijn een paar foto’s van mijn cal.

rinimaakt cal 2016 haken
rinimaakt cal 2016 haken
rinimaakt cal 2016 haken
rinimaakt cal 2016 haken

Opmerking:
Als je hier klikt kom je bij de start van de CAL 2016 op het blog van Jolanda. Bij de start vind je alle info over het garen dat gebruikt is en andere zaken.

rinimaakt rini maakt cal 2016 CAL haken
Mijn cal 2017

 Tips:

  • In mijn deken ging bijna 3800 gram garen.
  • 312 + 7 steken
  • Mijn deken is ongeveer 190 cm breed en 235 cm hoog.
  • Gehaakt met haaknaald 4
  • Tel je steken! Elke 5 toeren bijvoorbeeld. In het schema staat ook regelmatig vermeld wanneer je dit kunt doen. Ik doe het braaf want ik wil niet weer 10 weken noeste arbeid uithalen zoals ik bij de CAL 2015 moest…..
  • Soms moet je door bijten. Net als vorig jaar had ik na de zomervakantie een dip. Wilde ik graag wat andere (kleine) projecten haken. Niet steeds aan mijn (inmiddels grote) deken haken. Die bovendien in de zomer erg warm op schoot is. Een paar weken laten liggen en dan de draad weer oppakken! FF stug door haken zodat ik weer bij ben! Want dat is toch het leukste!!
  • Andere projecten die ik haakte zijn hier te vinden.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie