rinimaakt rini maakt cal 2014 CAL crochet along Crochet ALong Haak maar mee haken
Haken

CAL 2014 Crochet ALong, gehaakte deken met naald 4.

Crochet ALong (afgekort als CAL) betekend zoiets als Haak Maar Mee. Via een buurvrouw hoorde ik in 2014 van de CAL. Zij deed mee en vond het echt iets voor mij.

Ze vertelde dat je elke week kunt kijken op een blog waarin een paar toeren beschreven zijn om te haken. Zij was inderdaad bezig met een heel mooi eenpersoons kleed voor op het bed van haar dochter.

Ik nam eens een kijkje op het blog en vond het inderdaad leuk om mee te gaan doen. Het blog is van Tertia en zij beschreef samen met Jolanda de deken die gehaakt werd. Na de inleiding om aan het kleed te beginnen (hoeveel garen heb je nodig en dat soort zaken) kwam er elke week een bericht op het blog met de toeren die in die week gehaakt mochten worden. Omdat de CAL 2014 al een tijdje liep stapte ik later in en kon ik weken vooruit haken totdat ik bij het einde kwam.

Hoewel ik moet bekennen dat mijn deken nooit helemaal af gekomen is. Mijn deken liep nog al golvend aan de zijkanten. Na een paar keer uithalen en weer opnieuw beginnen ben ik gestopt met deze deken. Een eigen randje heb ik er omheen gehaakt en dat was dat.


Mijn deken:

Voor deze deken gebruikte ik ruim 1000 gram garen voor haaknaald 4.

De deken is 1.20 cm x 1.20 cm groot geworden.

rinimaakt rini maakt cal 2014 haken strepen crochet along

Dit is mijn deken. Groot genoeg voor een kinderbed of voor op de bank. Veel geleerd door de verschillende steken die er in voor kwamen.

Door het vele herhalen van de steken werd de deken een beetje saai maar ik vind het geheel nog steeds erg leuk. Deze ligt inmiddels al een paar jaar bij ons in de woonkamer op de bank te pronken.


De rand:

De rand die ik er omheen haakte bedacht ik zelf. Onder de foto vertel ik hoe ik dat deed.

rinimaakt rini maakt cal 2014 CAL crochet along Crochet ALong Haak maar mee haken

Eerst heb ik 4x rond gehaakt met alleen maar vasten op de volgende manier:
De eerste toer vasten haakte ik aan de goede kant van de deken. (ook wel de rechte kant genoemd)
De tweede toer vasten haakte ik aan de andere (“verkeerde” ook wel averechte kant genoemd).
De derde toer vasten haakte ik weer aan de goede kant van de deken.
De vierde toer vaste haakte ik weer aan de andere kant van de deken.
In de hoeken haakte ik 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste in dezelfde steek.

Dit deed ik om te voorkomen dat de rand gaat krullen. Haak je alle toeren met vasten aan dezelfde kant dan krult de rand naar binnen. Dat is echt jammer van al het werk. Als je de toeren vasten om-en-om haakt  zoals ik hier boven beschreef dan krult de rand niet om. Simpel toch!?

Het laatste randje haakte ik aan de goede kant van de deken en is super simpel om te maken. Het wordt pikot maar ook wel muizentandjes genoemd. Haak hiervoor in 2 steken een vaste, 3 losse en een vaste in dezelfde steek, 2 vasten, 3 lossen en een vaste in dezelfde steek etc.


Tips:

  • Wil je nog veeeeeel meer weten over de CAL 2014 dan kun je hier klikken. Je komt dan bij het blog van Tertia Mulder. In haar blog staat stap voor stap (week voor week) beschreven hoe je de deken haakt.
  • Kijk hier voor alle dingen die ik haakte.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie