rinimaakt rini maakt Rini maakt Rinimaakt cal 2014 Catharina Wheel haken CAL
Haken

CATHARINA, een gehaakt baby dekentje met Catharina Wheel met naald 4

In de CAL (Crochet ALong/ haak maar mee) van 2014 maakte ik in week 4 kennis met het Catharina Wheel. Daar werd ik me toch nieuwsgierig van! Wat een mooie steek! Hoe zou die er uit zien in mijn favoriete kleuren?

rinimaakt Rini maakt Rinimaakt Catharina Wheel haken cal 2014

Zodra ik een paar kleine haakprojecten had afgemaakt ben ik deze gaan maken. Genoeg garen in mijn mand met mijn favoriete kleuren. Aan de slag!

Hoewel ik moet bekennen dat het begin en het eind van de toer nog wel een gedoe was. Mijn buufie was een goede hulp. Ook hier moest ik weer “achter uit haken”

Tja dat hoort er bij….tenminste bij mij.

Dit kleine dekentje zocht nog een lief meisje om te verwarmen. Dat was snel gevonden want bij de buren hebben ze Maud! Het zou mooi in haar kinderledikantje passen!

rinimaakt Rini maakt Cal 2014 Catharina Wheel haken

Toen het dekentje klaar was heb ik er een mooi lint om gestrikt en naar haar moeder gebracht. Gelukkig was de moeder van Maud er heel blij mee. Al heeft  Maud heeft er tot nu toe weinig onder gelegen……. Haar moeder vindt het dekentje zo mooi dat het al heel lang op de rugleuning van de bank in de eethoek of zithoek ligt….. Kan ze er naar kijken…… lief hé?


Wat heb je nodig:

  • Het garen dat ik gebruikt heb komt van een lowbudget winkel. Het dekentje weegt 800 gram.
  • Deze deken is 100 cm breed x 120 cm hoog.
  • Haaknaald 4 heb ik gebruikt.
  • Het patroon herhaalt zich elke 12 steken. Neem dus een veelvoud van 12 (plus 2 keer-lossen)
  • Dit dekentje ben ik begonnen met 90 lossen (plus 2 keer-lossen) (92 lossen in totaal)
  • Onder aan deze pagina staat een link voor het starten van deze steek

De rand van dit dekentje heb ik uit onderstaand boekje gekozen.

p1000544

p1000545

Deze rand is best breed en leuk voor een meisje. Vooral als er wit ( of een andere lichte kleur) onder ligt. Dan komt de rand heel mooi uit.

rinimaakt rini maakt Rini maakt Rinimaakt cal 2014 Catharina Wheel haken CAL

Tips:

  • Wil je ook een Catharina Wheel dekentje haken? Kijk dan op het blog van Tertia Mulder. Als je hier klikt kom je bij haar blog op de pagina van week 4 CAL 2014. De moeite waard om een kijkje te nemen!
  • Dit dekentje kreeg natuurlijk de naam CATHARINA.
  • Meer haakprojecten van mijn hand vind je hier.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.


Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie