gehaakt Afrikaanse bloem baby dekentje
Haken

Baby/poppen dekentje haken met de African flower.

Dit dekentje heb ik gehaakt in prachtige blauw tinten. Het motief heet African flower. Ik ben er helemaal weg van. Toen ik door had hoe het patroontje in elkaar zat haakte het lekker weg. De halve bloemen heb ik zelf verzonnen. Ziet er toch best mooi uit?

rinimaakt Rini Maakt Rini maakt African flower haken Afrikaanse bloem

Het is een leuk poppendekentje geworden voor de pop van een klein nichtje. Dit dekentje kreeg de naam African Flower.

rinimaakt Rini Maakt Rini maakt African flower haken Afrikaanse bloem

Google op een telpatroon van African Flower en er komen genoeg telpatronen op je scherm. Dat hoef je echt niet zelf uit te pluizen. Voor een halve bloem deed ik het gewoon in de lengte door midden.

Voor het dekentje dat ik gemaakt heb gebruikte ik van elke kleur (4 kleuren) een bol van 100 gram en haaknaald nummer 4. Het dekentje van mij weegt 250 gram dus ik hield nog al wat garen over.


Tip:

  • Het dekentje heb ik aan elkaar gehaakt met vasten. De omtrek van het dekentje heb ik ook gehaakt met vasten. Drie rijen om precies te zijn. De eerste rij vasten haakte ik aan de goede kant. De tweede rij haakte ik aan de averechte kant (de achterkant). De derde rij weer gewoon aan de voorkant. Dit doe ik om en om zodat de rand niet om-krult. Als ik alleen 3 rijen met vasten aan de goede kant zou haken krult het werk naar binnen. Door het om en om te doen voorkom je dit.
  • Dit dekentje kreeg de naam African Flower.
  • Voor meer haakprojecten van mijn hand kun je hier een kijkje nemen.

Alles wat ik op mijn website laat zien mag je zelf maken. Wil je het delen en heb je het idee van mij, vermeld dit dan altijd. Of plaats een link naar www.rinimaakt.nl Als je het product gemaakt hebt mag je het zelf gebruiken maar verkopen mag niet.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie