rinimaakt vlaggenlijn haken
Haken, Kids

Vlaggenlijn haken.

Toen ik op vakantie ging had ik zin om een klein project mee te nemen om te haken. Dat werden twee vlaggenlijnen. Want inmiddels heb ik twee tafeltenten gemaakt. Eentje voor de kinderen van mijn broer en eentje samen met alle buren als kraamcadeau.

In de tafeltent is ook wel eens iemand jarig. Daarom dacht ik dat een vlaggenlijn leuk zou zijn.


In dit boek staan prachtige driehoekjes die ik graag wilde haken;


Met restjes katoen ging ik aan de slag.

Ik haakte de driehoekjes die ik leuk vond tot de meeste kleuren van mijn restpartijtje op waren. De ene vlaggenlijn heeft 9 vlaggetjes en de andere 10 kwam ik achter toen ik ze aan elkaar haakte. Geen punt toch?!

De vlaggetjes haakte ik eenvoudig aan elkaar met lossen en vasten. Zie onderstaande foto’s.

Eerst ongeveer 20 cm lossen haken. Met deze lengte kun je de vlaggenlijn ophangen. Daarna de vlaggetjes met vasten aan de lijn haken. Toen alle vlaggetjes er aan zaten heb ik weer ongeveer 20 cm lossen gehaakt. Daarna heb ik met een andere kleur een extra rij vasten op de lijn gehaakt.

Op deze manier is de lijn steviger en het staat leuk.


Vlaggenlijn en de tafeltent.

Om de vlaggenlijn aan de tafeltent op te kunnen hangen heb ik kleine bh haakjes aan de tent genaaid. Nu kan de vlag uit bij de tafeltent!

rinimaakt vlaggenlijn haken
rinimaakt vlaggenlijn haken

Vlaggenlijn als decoratie.

Bij de buurvrouw hangt de vlaggenlijn aan de muur omdat ze hem zo leuk vindt. Ze kan zelf niet haken en vindt alles wat ik maak leuk. Dat is natuurlijk heel leuk voor mij, kan ik lekker prutsen/knutselen en bedenken 🙂

rinimaakt vlaggenlijn haken
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie