Ook leuk!

Tips.

Meten is weten! Echt waar! Koop een centimeter als je wil gaan naaien. Een goede lange rolmaat (zo’n 5 meter lang) als je wil gaan timmeren en gebruik ze ook!


Ruim je werkplek op. Zorg voor een grote prullenbak zonder deksel waar je meteen je afval in kunt mikken.


Zet een kleine prullenbak zonder deksel naast je naaimachine. Hierin mik je direct de afgeknipte draadjes en frutsels.


tips-scharen-watermerk
 • Reserveer een schaar voor ALLEEN stof.
 • Reserveer een schaar voor ALLEEN papier.
 • Reserveer een schaar voor van-alles-en-nog-wat. Mijn scharen hebben verschillende kleuren zodat ik weet welke ik waarvoor kan gebruiken. (En weet je?….de kinderen weten dit ook heel snel!)

De spullen waar de kinderen echt niet aan mogen komen heb ik uit het zicht en hoog opgeborgen. Als ze het niet zien, pakken ze het ook niet is mijn gedachte.


Gooi patronen en/of mallen die je maakt niet weg. Doe ze in insteekhoezen. Schrijf op papier de bijzonderheden (maten, stukje gebruikte stof, datum of wat je zelf belangrijk vindt) en doe dit ook in de insteekhoes. Stop deze hoezen in ordners zodat je overzicht hebt.

tip-3

Heb je veel ordners nodig? Rubriceer ze. Reserveer er één voor alleen patronen van boven-kleding. Eén voor onder-kleding. Eén voor haakpatronen etc.

tip-2

Leg stukken zeep tussen je lapjes stof in de kast. Dit zorgt er voor dat het lekker blijft ruiken. De lapjes stof kunnen anders erg muf gaan ruiken. Dit krijg je met één keer wassen niet altijd weg.


Koop een kruimeldief als je veel knutselt. Hiermee kun je direct je werktafel even schoon zuigen. Ik pak deze sneller dan de stofzuiger.


Zorg voor goede verlichting op je werktafel. Ik heb graag een t.l.buis boven mijn werkplek. Met een metalen staander aan de tafel is deze makkelijk op te hangen. Bovendien kan ik de tafel nu overal neerzetten want de verlichting gaat automatisch mee.

tip-6
tip-7
tip-5

(Voor de foto heb ik op mijn stoel een grote witte plaat gezet. Op deze manier kun je beter zien wat ik bedoel)


Bedenk iets waardoor je het grote gereedschap overzichtelijk en veilig op kunt bergen. Als al het gereedschap in één bak zit beschadigd het snel door het rommelen in de bak.

p1000971
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Marijke 29 juli 2017 op 13:02

  lieve Rini,
  Wat maak je toch een leuke en mooie dingen! En wat een goede en overzichtelijke tips heb je allemaal.
  Heerlijk om te zien, ik bewonder je daadkracht en doe-kracht. En zo’n mooie en overzichtelijke website is ook weer zo knap!
  Voor nu veel liefs en goeds,
  Marijke

  • Reageer rinimaakt 7 augustus 2017 op 10:11

   Bedankt hoor Marijke!

  Plaats een reactie